Στις 9 Ιανουαρίου 1944 στο Hounslow κοντά στο Λονδίνο γεννήθηκε ο Jimmy Page κιθαρίστας και παραγωγός, μέλος αρχικά στους Yardbirds και στην συνέχεια ιδρυτής των Led Zeppelin. Με τους Led Zeppelin είχε τρομακτική επιτυχία με κορύφωση το άλμπουμ ‘Led Zeppelin IV’ του 1971 στο οποίο υπάρχει το ανεπανάληπτο “Stairway To Heaven” πούλησε πάνω από 37 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην συνέχεια ίδρυσε τους XYZ, τους Firm, τους Honeydrippers μαζί με  τους Robert Plant, Jeff Beck και Nile Rodgers και τέλος τους Coverdale–Page. Ως session μουσικός στα 60s ο Page έπαιξε με τους Them στο “Here Comes The Night”, με την Lulu στο “Shout”, και με τους Who στο “Can’t Explain”.

 

 

Στις 9 Ιανουαρίου 1955 η Rosemary Clooney πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Mambo Italiano” που ήταν το δεύτερο No.1 της Clooney.

 

 

 

 

 Στις 9 Ιανουαρίου 1965 οι Beatles ανέβηκαν στο No.1 στο αμερικάνικο album chart με το ‘Beatles 65′, που ήταν το τέταρτο No.1 άλμπουμ τους στις ΗΠΑ. Το ‘Beatles ’65΄περιέχει οκτώ απ’ τα δεκατέσσερα τραγούδια του ‘Beatles for Sale’ επίσης το “I’ll Be Back” απ’ το ‘A Hard Day’s Night’ καθώς και το single “I Feel Fine”/”She’s a Woman”.

 

 

 

 Στις 9 Ιανουαρίου 1976 οι Queen ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Bohemian Rhapsody” για εννέα εβδομάδες και πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέχρι το τέλος του μήνα. Το τραγούδι ξαναπήγε στο No.1 πάλι το 1991 για πέντε εβδομάδες μετά απ’ τον θάνατο του Mercury. To “Bohemian Rhapsody” είναι το single με τις τρίτες μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στην Βρετανία.

 

 

 

 Στις 9 Ιανουαρίου 1988 η Whitney Houston είχε το έκτο συνεχόμενο No.1 στις ΗΠΑ με το “So Emotional”.

 

 

 

 

Στις 9 Ιανουαρίου 2005 o Elvis Presley πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Jailhouse Rock”. To τραγούδι επανακυκλοφόρησε για την 70η επέτειο από την γέννηση του Elvis.

 

 

 

Στις 9 Ιανουαρίου 1987 γεννήθηκε στο Paisley έξω απ’ την Γλασκώβη στην Σκωτία ο Paolo Nutini, τραγουδιστής και τραγουδοποιός που το 2006 είχε το No.3 άλμπουμ  ‘These Streets’ και το 2009 το No.1 άλμπουμ ‘Sunny Side Up’ και τα δύο φυσικά στην Βρετανία.