Στις 4 Ιανουαρίου 1942 γεννήθηκε στο Doncaster της Αγγλίας ο κιθαρίστας της Jazz John McLaughlin, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Alexis Korner, Georgie Fame and the Blue Flames, the Graham Bond Organisation και τον Brian Auger και αργότερα με τους Carlos Santana, Stanley Clark, Jaco Pastorius και τον μεγάλο Miles Davis. Έφτιαξε την Mahavishnu Orchestra ενώ το 1969 μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για να παίξει με τους Tony Williams’ Lifetime. Στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους έκανε jam με τον Jimi Hendrix στο στούντιο Record Plant, απ’ τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί. Το 2010, ο Jeff Beck είπε για τον McLaughlin, ότι είναι ‘Ο καλύτερος εν ζωή κιθαρίστας’.

 

Στις 4 Ιανουαρίου 1946 γεννήθηκε στην Atlanta της Georgia o τραγουδιστής της soul Arthur Conley που έγινε διάσημος με την επιτυχία “Sweet Soul Music” που το 1967 έφτασε στο No.2 της Αμερικής. Ο Conley πέθανε στις 17 Νοεμβρίου 2003.

 

 

Στις 4 Ιανουαρίου 1960 ο Marty Robbins με το single “El Paso” έφτασε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart παρά την μεγάλη διάρκεια των 4:40 λεπτών που ήταν τελείως ασυνήθιστο για την εποχή.

 

Στις 4 Ιανουαρίου 1964 ο Bobby Vinton με το τραγούδι “There! I’ve Said It Again” πήγε στο No.1 στις ΗΠΑ για τέσσερεις εβδομάδες.

 

 

 

Στις 4 Ιανουαρίου 1960 γεννήθηκε στο Decatur της Georgia των ΗΠΑ ο αρχηγός των R.E.M. Michael Stipe. Ο Stipe to 1980 έγινε φίλος με τον Peter Buck που ήταν υπάλληλος της δισκογραφικής Wuxtry Records. Μαζί με τους Mike Mills και Bill Berry που μπήκαν στο σχήμα έφτιαξαν τους R.E.M. και ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, “Radio Free Europe”. Οι R.E.M. ήταν καθοριστικοί για την δημιουργία και ανάπτυξη του  μουσικού ρεύματος που λέμε alternative rock. Το 1991 έφτασαν στο No.6 στην Βρετανία με το single “Shiny Happy People” . Το 1992 είχαν το No.1 στην Βρετανία και No.2 στις ΗΠΑ άλμπουμ, ‘Automatic For The People’.

 

Στις 4 Ιανουαρίου 1975 ο Elton John με το “Lucy In The Sky With Diamonds” πήγε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart. Το original τραγούδι των Beatles που κυκλοφόρησε το 1967 στο άλμπουμ ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ δεν βγήκε ποτέ σαν a single. Ο Elton John έμεινε στην κορυφή δύο εβδομάδες με το τραγούδι στην ηχογράφηση του οποίου συμμετείχε ο John Lennon στην κιθάρα.