Στις 2 Ιανουαρίου 1936 γεννήθηκε στο Fort Worth του Texas ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Roger Miller ο οποίος είχε την Νο.1 επιτυχία στην Βρετανία με το “King Of The Road”. Κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy. O Roger Miller πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 1991 σε ηλικία 56 ετών. Το σκωτσέζικο ντουέτο The Proclaimers πήγαν το 1990 στο No.9 στην Βρετανία με την δική διασκευή του “King Of The Road”.

 

Στις 2 Ιανουαρίου 1954 ο Eddie Calvert ανέβηκε στο No.1 των βρετανικών singles για εννέα εβδομάδες με το “Oh, Mein Papa”. Αυτό ήταν το πρώτο No.1 που ηχογραφήθηκε στα Abbey Road studios του Λονδίνου.

 

 

Στις 2 Ιανουαρίου 1965 ο Elvis Presley ανέβηκε στο No.1 των άλμπουμ στις ΗΠΑ με το soundtrack απ την ταινία ‘Roustabout’. Αυτό ήταν το όγδοο No.1 άλμπουμ του Presley.

 

 

 

Στις 2 Ιανουαρίου 1971 το άλμπουμ του George Harrison ‘All Things Must Pass’ ξεκίνησε μια διαδρομή επτά εβδομάδων στο No.1 του αμερικάνικου album chart. Το τριπλό άλμπουμ περιείχε τις επιτυχίες “My Sweet Lord”, “What Is Life” και “Isn’t It a Pity”. Ετσι ο Harrison έγινε ο πρώτος Beatle που είχε No.1 άλμπουμ σαν σόλο καλλιτέχνης.

 

  Στις 2 Ιανουαρίου 1994 ο Meat Loaf ανέβηκε στην πρώτη θέση του βρετανικού άλμπουμ chart με το έκτο του στούντιο άλμπουμ ‘Bat Out Of Hell II – Back Into Hell’. Το άλμπουμ έφτασε στο No.1 σε ΗΠΑ και Αυστραλία και πούλησε πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Περιέχει το single “I’d Do Anything for Love”.

 

 

   Στις 2 Ιανουαρίου 2005 οι Green Day πήγαν στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο ‘American Idiot’. Το άλμπουμ που προτάθηκε για επτά βραβεία Grammy, κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Rock Album του 2005.

 

 

Στις 2 Ιανουαρίου 2016 η Adele ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το τρίτο της στούντιο άλμπουμ που είχε τον τίτλο ΄25’. Το άλμπουμ έκανε τρομακτική εμπορική επιτυχία κάνοντας το ντεμπούτο του απ’ ευθείας στο No.1 σε περισσότερες από 25 χώρες και έσπασε τα ρεκόρ πωλήσεων πρώτης εβδομάδας σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας.