Στις 29 Δεκεμβρίου 1941 γεννήθηκε στο Stourport της Αγγλίας ο Ray Thomas, μουσικός γνωστός ως φλαουτίστας και τραγουδιστής αλλά και συνθέτης των Moody Blues. Οι Moody Blues έβαλαν τις βάσεις αυτού που ονομάστηκε συμφωνικό ροκ και κυκλοφόρησαν υπέροχα άλμπουμ και υπέροχα τραγούδια μεταξύ των οποίων τα “Nights in White Satin”, “Melancholy Man”, “Eyes of a Child”, “The Story in Your Eyes” και πολλά άλλα. Ο Thomas πέθανε στις 4 Ιανουαρίου 2018.

 

 

 

Στις 29 Δεκεμβρίου 1973 ο Jim Croce έφτασε στο No.1 του αμερικάνικου single chart με το “Time In A Bottle” και αυτό ήταν το δεύτερο single της χρονιάς για τον καλλιτέχνη. O Croce σκοτώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1973 σε αεροπορικό δυστύχημα.

 

 

 

Στις 29 Δεκεμβρίου 1942 γεννήθηκε στο Norfolk County του Καναδά ο μπασίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rick Danko μέλος των Hawks, της μπάντας που συνόδευε τον Ronnie Hawkins και στην συνέχεια των Band. Ο Danko πέθανε στις 10 Δεκεμβρίου 1999.

 

 

 

 

Στις 29 Δεκεμβρίου 1946 γεννήθηκε στο Hampstead στο Λονδίνο η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός Marianne Faithfull. Η μεγάλη της επιτυχία στα 1960s ήρθε με την σύνθεση των Jagger και Richards “As Tears Go By”. Θεωρήθηκε απ’ τις κυρίαρχες γυναικείες μορφές του λεγόμενου British Invasion.

 

 

 

 

Στις 29 Δεκεμβρίου 1947 γεννήθηκε στο Cirencester του Gloucestershire στην Αγγλία ο ντράμερ Cozy Powell, που συνεργάστηκε με τους Jeff Beck Group, Rainbow, Gary Moore, Robert Plant, Brian May, Whitesnake, Emerson, Lake & Powell και Black Sabbath. Το 1973 ο Powel είχε σαν σόλο καλλιτέχνης την No. 3 επιτυχία με το single “Dance With The Devil”. O Powell σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 5 Απριλίου 1998.

 

 

Στις 29 Δεκεμβρίου 1951 γεννήθηκε στην Honolulu στην Χαβάη η τραγουδίστρια Yvonne Elliman. Η Elliman το 1978 έφτασε στο αμερικάνικο No.1 με το single “If I Can’t Have You”. H Yvonne Elliman ξεκίνησε την μουσική της καριέρα στο Λονδίνο, τραγουδώντας σε μικρά κλαμπ μέχρις ότου την ανακάλυψαν οι Tim Rice και Andrew Lloyd Webber και της ζήτησαν να συμμετέχει στο θεατρικό ‘Jesus Christ Superstar’ στον ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής. Ήταν η μοναδική γυναίκα απ’ την θεατρική παράσταση που συμμετείχε και στην ταινία και έκανε σχετική επιτυχία με την μπαλάντα “I Don’t Know How to Love Him”.   Το 1974 της ζητήθηκε να κάνει φωνητικά στην version του “I Shot The Sheriff” με τον Eric Clapton και συνέχισε μέχρι το 1977 την συνεργασία με τον Clapton και στα άλμπουμ 461 Ocean Boulevard, There’s One in Every Crowd, E. C. Was Here, No Reason to Cry και Slowhand.