• Στις 27 Δεκεμβρίου 1969 οι Led Zeppelin ανέβηκαν με το ‘Led Zeppelin II’ στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart. To άλμπουμ πούλησε πάνω από 6 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις ΗΠΑ. Ο σχεδιαστής του εξώφυλλου David Juniper ήταν υποψήφιος για το βραβείο Grammy for Best Recording Package.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1969 η Diana Ross and The Supremes πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Someday We’ll Be Together”, που ήταν το δωδέκατο Νο.1 του γκρουπ στις ΗΠΑ.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1975 οι Queen ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘A Night At The Opera’ για δύο εβδομάδες. Αυτό ήταν και το πρώτο τους No.1 άλμπουμ.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1975 οι Staple Singers πήγαν στο No.1 του Αμερικάνικου singles chart με το “Let’s Do It Again”, το δεύτερο Νο.1 του γκρουπ.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1980 ο John και η Yoko με το άλμπουμ ‘Double Fantasy’ πήγαν στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ και έμειναν εκεί για οκτώ εβδομάδες, ενώ την ίδια στιγμή το single “Just Like Starting Over” ξεκίναγε μια πορεία πέντε εβδομάδων στο No.1 του singles chart.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1986 δύο χρόνια μετά τον θάνατό του το τραγούδι του Jackie Wilson “Reet Petite” πήγε στο No.1 του singles chart της Βρετανίας. Μέρος της επιτυχίας οφείλεται σε διαφημιστικό των Levi’s Jeans που χρησιμοποιούσε το τραγούδι. Να σημειώσουμε ότι το τραγούδι γράφτηκε το 1957 απ’ τον Berry Gordy και τον Tyran Carlo, και η τότε επιτυχία του τραγουδιού βοήθησε τον Gordy να ξεκινήσει την εταιρεία του Motown Records.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1997 οι Spice Girls πήγαν στο No.1 του singles chart της Βρετανίας με το “Too Much”. Με αυτό, οι Spice Girls έκαναν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ καθώς τα πρώτα έξι singles τους πήγαν στο No.1.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 2008 η Taylor Swift ξεκίνησε μια πορεία επτά εβδομάδων στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘Fearless’. Το άλμπουμ ήταν το best seller της χρονιάς το 2009 και έτσι η δεκαοκτάχρονη τότε Swift έγινε η νεότερη καλλιτέχνης που είχε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ένα ημερολογιακό έτος. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1931 γεννήθηκε στο Gadsden του Tennessee στις ΗΠΑ ο κιθαρίστας Scotty Moore. Έλαβε μέρος στις πρώτες ηχογραφήσεις του Elvis Presley στα Sun Studios και στην συνέχεια μια μακριά καριέρα μαζί με τον Elvis και συμμετείχε στις περισσότερες επιτυχίες του όπως το “Baby Let’s Play House, “Heartbreak Hotel”, “Mystery Train”, “That’s All Right”, “Hound Dog”, “Jailhouse Rock” και πολλές άλλες. Ο Moore πέθανε στις 28 Ιουνίου 2016 σε ηλικία 84 ετών.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1941 γεννήθηκε στην περιοχή του Merseyside στην Αγγλία ο πιανίστας Les Maguire, μέλος των Gerry And The Pacemakers που είχαν το No.1 single στην Βρετανία το 1963 “How Do You Do It” και το 1965 την επιτυχία “Ferry Cross The Mersey”.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1941 στο Erdington του Birmingham στην Αγγλία ο Mike Pinder, συνιδρυτής και κημπορντίστας των Moody Blues. Είχαν πολλές επιτυχίες μεταξύ των οποίων το No.1 single στην Βρετανία “Go Now”, το περίφημο “Nights in White Satin” το “Question” καθώς και σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ.
 • Στις 27 Δεκεμβρίου 1944 γεννήθηκε στο Portsmouth του Hampshire στην Αγγλία ο κιθαρίστας Mick Jones. Ο Jones ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα της εποχής στην Αγγλία. Στην συνέχεια πήγε στην Γαλλία που εργάστηκε στην μπάντα του pop star της εποχής Johnny Hallyday.  Το 1976 ο Mick Jones συνεργάστηκε με τον Ian McDonald πρώην των King Crimson και ίδρυσαν τους Foreigner, προσέλαβαν το Αμερικανό τραγουδιστή Lou Gramm με τον οποίο έγραψαν μαζί τις περισσότερες επιτυχίες των Foreigner. Πάντως η μεγάλη τους επιτυχία του 1985 το No.1 single σε ΗΠΑ και Βρετανία το “I Want To Know What Love Is” ήταν αποκλειστικά δημιουργία του Jones. Οι Foreigner θεωρούνται σαν ένα απ’ τα πλέον επιτυχημένα συγκροτήματα, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια δίσκους.