• Στις 15 Δεκεμβρίου 1979 οι Pink Floyd ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Another Brick In The Wall (Part 2)”. Έμειναν στην κορυφή για πέντε εβδομάδες αλλά αυτό ήταν και το μοναδικό No.1 των Pink Floyd στην Βρετανία. Το τραγούδι προτάθηκε και για το βραβείο Grammy για την καλύτερη ερμηνεία από  Rock Duo ή Group, αλλά έχασαν απ’ το “Against the Wind” του Bob Seeger.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 1973 ο Charlie Rich ανέβηκε στο No.1 των αμερικάνικων singles για δύο εβδομάδες με την country & western μπαλάντα “The Most Beautiful Girl”, που ήταν και το μοναδικό Νο.1 του καλλιτέχνη. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.2.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 1984 το “Do They Know It’s Christmas?” απ’ τους Band Aid πήγαν κατευθείαν στο No.1 του βρετανικού singles chart και έμειναν εκεί για πέντε εβδομάδες. Το τραγούδι έγινε το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στην Βρετανία με πάνω από 3.5 εκατομμύρια αντίτυπα. Οι Band Aid ήταν ιδέα του Bob Geldof πρώην τραγουδιστή των  Boomtown Rats και μαζί του συντάχτηκε η αφρόκρεμα των pop καλλιτεχνών της εποχής, όπως οι Duran Duran, Spandau Ballet, Paul Young, Culture Club, George Michael, Sting, Bono, Phil Collins, Paul Weller, Francis Rossi και Rick Parfitt των Status Quo και οι Bananarama. Όλοι αυτοί μετέχουν στην ηχογράφηση.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 2002 οι Blue με την συμμετοχή του Elton John ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Sorry Seems To Be The Hardest Word”. Το κομμάτι προηγουμένως είχε φτάσει με τον Elton John μέχρι το No.11 το 1976. Αυτό ήταν μόλις το πέμπτο No 1 του Elton John μετά από 30 χρόνια επιτυχιών στην Βρετανία.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 1939 γεννήθηκε στο Tottenham του Λονδίνου ο Άγγλος μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός Dave Clark, ιδρυτής του pop rock γκρουπ, Dave Clark Five, που το 1964 είχαν στην Βρετανία το No.1 single “Glad All Over” και το 1965 το No.1 single στις ΗΠΑ με το “Over And Over” άλλα 15 top 40 singles στην Βρετανία.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 1946 γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης ο Carmine Appice, ντράμερ των Vanilla Fudge που έφτασαν μέχρι το Νο.6 στα αμερικάνικα singles με το “You Keep Me Hangin’ On”. Υπήρξε ακόμη μέλος των Beck, Bogert and Appice και επίσης μέλος της μπάντας του Rod Stewart.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου 1949 γεννήθηκε στο Flat Creek Township του Missouri στις ΗΠΑ ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Don Johnson, που έγινε διάσημο απ’ την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά ‘Miami Vice’. Το 1986 είχε την Νο.5 επιτυχία στις ΗΠΑ με το single “Heart Beat”.