• Στις 6 Δεκεμβρίου 1969 οι Led Zeppelin έκαναν το ντεμπούτο τους στο αμερικάνικο singles chart με το ανεπανάληπτο “Whole Lotta Love”. Το κομμάτι έφτασε μέχρι το No.4 και ήταν το  πρώτο από έξι Top 40 singles των Zeppelin στις ΗΠΑ. Οι Zeppelin ουδέποτε κυκλοφόρησαν κάποιο single στην Βρετανία.
  • Στις 6 Δεκεμβρίου 1968 οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους στην Βρετανία το ‘Beggars Banquet’ που περιέχει to εξαιρετικό “Street Fighting Man”  και το μοναδικό “Sympathy for the Devil”. Προκειμένου να σκληρύνουν τον ήχο τους οι Stones έκαναν μόνοι τους την παραγωγή και αυτό το συνέχισαν για μια πενταετία, στην οποία έβγαλαν τα καλύτερα άλμπουμ τους.
  • Στις 6 Δεκεμβρίου 1969 το συγκρότημα Steam ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart για δύο εβδομάδες με το “Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye”.
  • Στις 6 Δεκεμβρίου 1975 o Paul Simon ανέβηκε στην κορυφή του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘Still Crazy After All These Years’. Ήταν το πρώτο του No.1 σόλο άλμπουμ στις ΗΠΑ.
  • Στις 6 Δεκεμβρίου 1986  οι Σουηδοί Europe ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “The Final Countdown”. To κομμάτι πήγε στο No.1 σε 25 χώρες. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι εμπνευσμένοι απ’ το τραγούδι “Space Oddity” του David Bowie.
  • Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 η Beyonce πήγε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘I Am’ Sasha Fierce’. Ήταν το τρίτο στούντιο άλμπουμ της Beyonce και έκανε το ντεμπούτο του κατευθείαν στην κορυφή του chart.
  • Στις 6 Δεκεμβρίου 1920 γεννήθηκε στο Concord της California ο πιανίστας και συνθέτης της Jazz Dave Brubeck. Ήταν ο ηγέτης του θρυλικού Dave Brubeck Quartet και δημιουργίες του όπως τα “In Your Own Sweet Way” και “The Duke” θεωρούνται πλέον standards. O Dave Brubeck πέθανε μια μέρα πριν απ΄ τα 92α γενέθλιά του στις 5 Δεκεμβρίου 2012.
  • 6 Δεκεμβρίου 1956 γεννήθηκε ο κιθαρίστας του heavy metal Randy Rhoads γνωστός ως μέλος των Quiet Riot και της μπάντας του Ozzy Osbourne. Ήταν ένθερμος μαθητής και στην συνέχεια καθηγητής της κλασσικής κιθάρας.  Ο Rhoads συνδύαζε τις επιρροές του απ’ την κλασσική μουσική με το heavy metal που έπαιζε. Δυστυχώς έφυγε απ΄ την ζωή όταν βρέθηκε σ’ ένα μικρό αεροσκάφος του οποίου ο πιλότος έκανε διάφορα  ακροβατικά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο τελικά να συντριβεί και οι τέσσερεις επιβάτες του να σκοτωθούν ακαριαία. Το δυστύχημα έγινε κατά την διάρκεια περιοδείας με τον Ozzy Osbourne στην Florida στις 19 Μαρτίου 1982.