• Στις 5 Δεκεμβρίου 1938 γεννήθηκε στην Oklahoma City της Oklahoma ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και δημιουργός JJ Cale (John Weldon Cale).Τραγούδια του ερμηνεύτηκαν από διάφορους καλλιτέχνες όπως τα “After Midnight” και “Cocaine” απ’ τον Eric Clapton, “Clyde” απ’ τους Waylon Jennings και Dr. Hook, το “Call Me the Breeze” απ’τους Lynyrd Skynyrd, τον John Mayer, τον Johnny Cash, και απ’ τον Eric Clapton. Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που επηρέασε διάφορους νεότερους όπως π.χ. ο Mark Knopfler των Dire Straits. O Cale πέθανε στις 26 Ιουλίου του 2013. https://rocknroller.net/index.php/2020/10/01/j-j-cale/
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1960 ο Elvis Presley πήγε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘G.I. Blues’. Έμεινε στην πρώτη θέση για δέκα εβδομάδες και ήταν το πέμπτο No.1 άλμπουμ του Presley. Τα τραγούδια του άλμπουμ ακούγονταν στην ομώνυμη ταινία.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1964 οι Beach Boys ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart και έμειναν εκεί για τέσσερις εβδομάδες με το άλμπουμ ‘Beach Boys Concert’. Αυτό ήταν το πρώτο αμερικάνικο No.1 του γκρουπ. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε «ζωντανά» στο Memorial Auditorium του Sacramento στην California.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1964 o Lorne Greene τηλεοπτικό αστέρι της εποχής, πρωταγωνιστής της σειράς ‘Bonanza’ πήγε στο No.1 των αμερικάνικων singles με το “Ringo”. Έτσι έγινε ο δεύτερος Καναδός που έφτασε στο αμερικάνικο No.1 μετά τον Paul Anka.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1981 ο Julio Iglesias πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Begin The Beguine”. To τραγούδι ήταν δημιουργία του περίφημου Cole Porter απ’ το 1935. Η διασκευή που πήγε στο No.1 στην Βρετανία είχε ισπανικούς στίχους και ήταν το μοναδικό No.1 του  Julio Iglesias στην Βρετανία.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1987 η Belinda Carlisle ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Heaven Is a Place on Earth”. Αυτό ήταν το πρώτο Νο.1 του πρώην μέλους των Go-Go’s σαν σόλο καλλιτέχνης.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1992 η Whitney Houston ξεκίνησε μια πορεία 10 εβδομάδων στο No.1 των βρετανικών singles με το “I Will Always Love You”. Αυτό είναι και το single με την μεγαλύτερη διάρκεια στην πρώτη θέση του βρετανικού chart από γυναίκα καλλιτέχνη. Το τραγούδι είναι δημιουργία της Dolly Parton και ακούγεται στο soundtrack της ταινίας Bodyguard.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 2004 το Band Aid 20πήγε για τέσσερις εβδομάδες στο No.1 των βρετανικών singles με την νέα new version του “Do They Know It’s Christmas?”. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που το τραγούδι έφτανε στο No.1. Στην νέα version συμμετείχαν οι: Joss Stone, Busted, Chris Martin, Bono, Justin Hawkins, Dizzee Rascal, Tom Chaplin, Ms Dynamite, Beverly Knight, Will Young, Jamelia, Fran Healy, Sugababes, Dido και Robbie Williams.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 2004 οι U2 πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ με το ‘How To Dismantle An Atomic Bomb’, το ένατο No.1 άλμπουμ των U2 στην Βρετανία.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1899 γεννήθηκε στο Tutwiler του Mississippi ο Sonny Boy Williamson, Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και φυσαρμονικίστας των blues.  O Van Morrison, οι Who, οι Animals, οι Yardbirds και πολλοί blues και rock καλλιτέχνες ηχογράφησαν τα τραγούδια του. Πέθανε στις 25 Μαΐου 1965.
  • Στις 5 Δεκεμβρίου 1932 γεννήθηκε στο Macon της Georgia των ΗΠΑ ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής Richard Penniman, γνωστός ως Little Richard. Είχε τις επιτυχίες “Tutti Frutti”,  “Long Tall Sally”, “Rip It Up”, “Lucille” κ.α.  H μουσική του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της soul, της funk και του R&B. Πέθανε στις 9 Μαΐου 2020 σε ηλικία 87 ετών.