• Στις 28 Νοεμβρίου 1943 γεννήθηκε στο Los Angeles o συνθέτης, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Randy Newman. Είχε γράψει το “Mama Told Me Not To Come” για τον πρώτο δίσκο του Eric Burdon to 1966, το οποίο όμως έγινε No.1 επιτυχία to 1970 στις ΗΠΑ απ’ τους Three Dog Night, αλλά και αργότερα το 2000, No.4 στην Βρετανία  απ’ τον Tom Jones και τους Stereophonics. Άλλο γνωστό κομμάτι του Newman είναι το “You Can Leave Your Hat On” απ’ την ταινία ‘9 1/2 εβδομάδες’ σε ερμηνεία του Joe Cocker. O Paul McCartney είχε χαρακτηρίσει τον Newman σαν τον «μεγαλύτερο εν ζωή τραγουδοποιό». Απ’ την δεκαετία των 80 και μετά ο Randy Newman ασχολείται σαν συνθέτης σε μουσική για ταινίες. Εχει γράψει τα soundtracks για ταινίες όπως τα: ‘Ragtime’, ‘Toy Story’, ‘A Bug’s Life’, ‘Toy Story 2’, ‘Monsters, Inc.’, ‘Cars’, ‘Toy Story 3’, ‘Monsters University’, ‘Maverick’, ‘Seabiscuit’ και πολλές, πολλές άλλες.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 1929 γεννήθηκε στο Detroit του Michigan ο ιδρυτής της Motown Berry Gordy. O Gordy έγραψε το 1957 το τραγούδι του Jackie Wilson “Reet Petite” και λίγο αργότερα το “Lonely Teardrops” πάλι με τον Wilson. O Gordy επένδυσε τα κέρδη απ’ τις επιτυχίες  στην παραγωγή, ανακάλυψε τους Miracles και στην συνέχεια υπέγραψε καλλιτέχνες όπως οι Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, The Four Tops, Gladys Knight & The Pips, Stevie Wonder και Jackson 5.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 1960 ο Elvis Presley ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Are You Lonesome Tonight” για έξι εβδομάδες. Αυτό ήταν το 3ο No.1 του Presley μέσα στο 1960.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 1964 οι Shangri-Las πήγαν στο No.1 των Αμερικάνικων singles με την δημιουργία της Ellie Greenwich και του Jeff Barry, “Leader Of The Pack”. Στην Βρετανία υπήρξε άρνηση του BBC να το μεταδώσει όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Μπήκε στο Βρετανικό chart τρεις φορές και έφτασε στο  No.11 το 1965, στο No.3 το 1972 (όταν έπαψε η απαγόρευση απ’ το BBC) και τέλος στο No.7 το 1976. Αρκετά εντυπωσιακή επίδοση.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 1970 ο Dave Edmunds ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με την δική του εκτέλεση της επιτυχία του 1955 του Smiley Lewis “I Hear You Knocking”.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 1987 το τραγούδι “(I’ve Had) The Time Of My Life” απ’ την ταινία ‘Dirty Dancing’ σε ερμηνεία απ’ τους Jennifer Warnes και Bill Medley έφτασε στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 1992 η Whitney Houston ανέβηκε στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart, με την δημιουργία της Dolly Parton “I Will Always Love You” και ξεκίνησε μια πορεία 14 εβδομάδων στο No.1, που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει το ρεκόρ παραμονής στην πρώτη θέση του chart. To τραγούδι είναι απ’ το soundtrack της ταινίας ‘Bodyguard’.
  • Στις 28 Νοεμβρίου 1999 ο Cliff Richard πήγε για τρείς εβδομάδες στο No.1 των Βρετανικών singles με το “Millennium Prayer”. Ήταν το 14ο No.1 του καλλιτέχνη στην Βρετανία.