Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των βρετανών Small faces και αργότερα των Humble Pie, Steve Marriott γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 30 Ιανουαρίου 1947. Παιδί ήταν πετυχημένο  ως ηθοποιός συμμετέχοντας στο musical Oliver. Μεγαλώνοντας παράτησε την ηθοποιία και άρχισε να ασχολείται με την μουσική.

Επιρροές του ήταν ο Buddy Holly, ο Ray Charles, ο Otis Redding, ο Muddy Waters και o Bobby “Blue” Bland.

Μετά από περιπλανήσεις με διάφορα συγκροτήματα έφτιαξε το δικό του συγκρότημα, τους  Moments ή Steve Marriott and his Moments και έπαιζαν support σε διάφορους καλλιτέχνες όπως οι Nashville Teens, οι Animals, ο Georgie Fame και ο John Mayall. Παρά το πιστό κοινό που είχαν δημιουργήσει δεν είχαν εμπορική επιτυχία και τα άλλα μέλη του γκρουπ τον έδιωξαν γιατί θεώρησαν ότι ήταν πολύ μικρός για να είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Στα μέσα των 60’s συναντήθηκε με τον μπασίστα Ronnie Lane και άρχισε να παίζει στο συγκρότημα του Lane τους Pioneers και λίγο μετά άλλαξαν το όνομα του γκρουπ έτσι γεννήθηκαν οι  Small Faces.

Με τους Small Faces έκαναν επιτυχία με το τραγούδι “Itchycoo Park,” που έφτασε μέχρι το Νο.3 στην Βρετανία και το Νο.16 στις ΗΠΑ. Επίσης έφτασαν στο Νο.1 των άλμπουμ στην Βρετανία με το ‘Ogden’s Nut Gone Flake’.

Παρά τις επιτυχίες με τους Small Faces ο Marriott δεν ήταν ευχαριστημένος με την καλλιτεχνική κατεύθυνση που έπαιρναν τα πράγματα, κι έτσι μετά από μία συναυλία ανήμερα την πρωτοχρονιά του 1969 έφυγε απ’ το συγκρότημα.

Μετά από λίγο διάστημα προσέλαβε τον πρώην κιθαρίστα του συγκροτήματος Herd τον Peter Frampton και έφτιαξαν το hard rock γκρουπ με το όνομα Humble Pie.  Μετά από μήνες δοκιμών στο εξοχικό του Marriott στο Essex οι Humble Pie κυκλοφόρησαν το single “Natural Born Boogie” ή “Natural Born Bugie” φτάνοντας στο Νο.5 στην Βρετανία, ακολούθησε το άλμπουμ ‘As Safe as Yesterday Is’ χωρίς όμως να καταφέρουν να ξεχωρίσουν στις ΗΠΑ μέχρις ότου κυκλοφόρησαν το live ‘Performance: Rockin’ the Fillmore’ που έγινε χρυσό. Αμέσως μετά ο Frampton εγκατέλειψε τους Humble Pie. Όμως το άλμπουμ ‘Smokin’’ του 1972 μπήκε στο τοπ 10 των ΗΠΑ. Τα επόμενα όμως άλμπουμ δεν είχαν επιτυχία κι έτσι ο Steve Marriott το 1975 διέλυσε τους Humble Pie και ξεκίνησε solo καριέρα κυκλοφορώντας το άλμπουμ ‘Marriott’ το 1976 ξανάσμιξε με τους Small Faces και 4 χρόνια αργότερα ξαναέφτιαξε τους Humble Pie.

Το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης δεκαετίας ο Marriott το πέρασε έξω απ’ το κύκλωμα των εταιρειών και των ηχογραφήσεων παίζοντας μόνο σε μικρά κλαμπ στο Λονδίνο και στο Essex.

Στις 20 Απριλίου 1991 έχασε την ζωή του από πυρκαιά που εκδηλώθηκε στο εξοχικό του, ένα οίκημα του 16ου αιώνα στο Arkesden του Essex.

Μετά θάνατον, το 1996 ο Steve Marriott τιμήθηκε με το βραβείο Ivor Novello για «εξέχουσα συμβολή του στην Βρετανική Μουσική».

Το περιοδικό Mojo τον κατέταξε σαν έναν απ’ τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.