• Στις 20 Νοεμβρίου 1955 το τραγούδι που θα άλλαζε την ιστορία της ποπ/ροκ μουσικής το θρυλικό “Rock Around The Clock” του Bill Haley & His Comets ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε στους τίτλους αρχής της ταινίας ‘Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακα (Blackboard Jungle )’. Το “Rock Around The Clock”  μπήκε άλλες έξι φορές στα charts,μέχρι το 1974.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1965 οι Supremes είχαν το έκτο τους No.1 single στις ΗΠΑ με το κομμάτι της φοβερής τριάδας δημιουργών/παραγωγών της Motown, Holland–Dozier–Holland το “I Hear A Symphony”.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1966 οι Supremes πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “You Keep Me Hanging On”, που ήταν το έβδομο No.1 του γκρουπ στις ΗΠΑ. Έμεινε στην κορυφή για δύο εβδομάδες.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1967 το συγκρότημα Strawberry Alarm Clock απ’ το Los Angeles πήγε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το  ψυχεδελικό “Incense And Peppermints”.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1971 ο Isaac Hayes πήγε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Theme From Shaft”, που στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.4. Ο Hayes κέρδισε το βραβείο Grammy για το ‘Best Original Film Score’ με “Theme From Shaft”.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1941 γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη της Louisiana στις ΗΠΑ ο Malcolm John Rebennack Jr.  γνωστός ως Dr John. Τραγουδιστής με ιδιαίτερη φωνή, τραγουδοποιός, πιανίστας και κιθαρίστας. Είχε τις επιτυχίες “Right Place, Wrong Time”, “I Walk On Guilded Splinters”,  “Such a Night”, “Goin’ Back to New Orleans”, “Litanie Des Saints” και πολλά άλλα. Στην διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έλαβε έξι βραβεία Grammy ενώ εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame τον Μάρτιο του 2011. Πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 6 Ιουνίου 2019 σε ηλικία 77 ετών, στην αγαπημένη του Νέα Ορλεάνη.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1942 γεννήθηκε στο Malden της Massachusetts ο  τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Norman Greenbaum, που το 1970 είχε το No.1 single στην Βρετανία και No.3 στις ΗΠΑ “Spirit In The Sky”.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1946 γεννήθηκε στο Nashville του Tennessee ο Duane Allman, κιθαρίστας, συνιδρυτής και αρχηγός των Allman Brothers Band. Με τους Allman Brothers κυκλοφόρησε μερικά απ’ τα σημαντικότερα άλμπουμ της Southern Rock. Δυστυχώς σκοτώθηκε σε τροχαίο με την μοτοσυκλέτα του  στις 29 Οκτωβρίου 1971 στο Macon, Georgia. https://rocknroller.net/index.php/2020/11/05/blues-rock-guitars-1-duane-allman/
  • Στις 20 Νοεμβρίου 1947 γεννήθηκε στην Wichita του Kansas στις ΗΠΑ ο Joe Walsh, κιθαρίστας τραγουδιστής και τραγουδοποιός αρχηγός των James Gang. Το 1975 μπήκε στους Eagles και είχαν το No.1 single “Hotel California” και πέντε No.1 άλμπουμ. Σαν solo καλλιτέχνης είχε το εξαιρετικό άλμπουμ ‘The Smoker You Drink, the Player You Get’ με το επιτυχημένο single, “Rocky Mountain Way”.