Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1949 στο Welwyn Garden City και μεγάλωσε στο Hatfield του Hertfordshire στην Αγγλία.
Mick-Taylor-Rolling-Stones-Hyde-Park

Ο βρετανός κιθαρίστας συμμετείχε στους Bluesbreakers του John Mayall σε ηλικία μόλις 17 ετών σε αντικατάσταση του Peter Green και συμμετείχε στα άλμπουμ Crusade, Bare Wires και Blues from Laurel Canyon.  Μετά από πρόταση του John Mayall  στους Jagger και Richards και την απομάκρυνση του Brian Jones, έγινε μέλος των Rolling Stones μόλις στα 20 του χρόνια.

Εβαλε την σφραγίδα του στην πιο δημιουργική τους περίοδο με συμμετοχή στα άλμπουμ Let It Bleed (1969), στο live Get Yer Ya-Ya’s Out! (1970), στο θρυλικό Sticky Fingers (1971), το αξεπέραστο Exile on Main St. του 1972, το Goats Head Soup του 1973 και τέλος στο It’s Only Rock ‘n Roll του 1974.  Τον Δεκέμβριο του 1974 ο Mick Taylor ανακοίνωσε την αποχώρησή του απ’ τους Rolling Stones καθώς είχε δυσαρεστηθεί απ’ το γεγονός οτι ο Jagger δεν του αναγνώριζε τα συνθετικά δικαιώματα σε κάποια τραγούδια αλλά είχε κουραστεί και απ’ τους συνεχείς καυγάδες μεταξύ των μελών του γκρουπ.

Ο μουσικοκριτικός των New York Times, Robert Palmer έγραψε μετά την αποχώρησή τους απ’ τους Stones: “Ο Taylor έιναι ο πλέον ολοκληρωμένος τεχνικά μουσικός που πέρασε ποτέ απ’ τους Rolling Stones, ένας blues κιθαρίστας με το φυσικό ταλέντο ενός τζαζίστα για μελωδικές επινοήσεις. O Taylor όμως δεν υπήρξε ποτέ showman”.

Μετά τους Stones, ο Taylor ακολούθησε solo καριέρα, έκανε τα προσωπικά άλμπουμ Mick Taylor και A Stone’s Throw και συμμετείχε σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών όπως τα Infidels και Empire Burlesque του Bob Dylan, και με άπειρες συμμετοχές ώς session μουσικός σε δεκάδες άλλα άλμπουμ. καλλιτεχνών όπως η Joan Jett, o Mike Oldfield, o Herbie Mann, o Percy Sledge, οι Gong και πολλοί άλλοι.