Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Jonny Lang γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1981 στο Fargo της Βόρειας Ντακότα στις ΗΠΑ. Η καταγωγή του είναι νορβηγική και το κανονικό του όνομα είναι Jon Gordon Langseth Jr.

Έπιασε κιθάρα στα χέρια του στα 12 του. Ο πατέρας του τον πήγε να δει το συγκρότημα Bad Medicine Blues Band, ένα απ’ τα λίγα Blues groups στην περιοχή.  Ο μικρός αμέσως άρχισε μαθήματα κιθάρας με τον κιθαρίστα του γκρουπ. Αρκετούς μήνες αργότερα ο μικρός Jonny Lang έγινε μέλος του συγκροτήματος, το οποίο μετονομάστηκε σε Kid Jonny Lang & The Big Bang. Ο Lang και η μπάντα έπαιζαν σ’ ένα μπαρ στην Minneapolis και είχαν προσκαλέσει και την A&M  Records για να τον δει. Το αποτέλεσμα ήταν να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία και να προστεθεί στην λίστα με τους νέους blues κιθαρίστες όπως ήταν ο Derek Trucks και Kenny Wayne Shepard.

Στις 28 Ιανουαρίου 1997 ο Lang κυκλοφορεί το εξαιρετικό άλμπουμ “Lie To Me”, To 1998 κυκλοφορεί το “Wander This World” που είναι ίσως το καλύτερο άλμπουμ του και προτείνεται για βραβείο Grammy. To Grammy θα έρθει το 2006 με το Turn Around.

Θα ακολουθήσουν τα άλμπουμ “Fight For my Soul” το 2013 που έφτασε στο Νο.1 των Blues albums του Billboard και το 2017 το «πολιτικό» “Signs”.

Σημαντικές συνεργασίες με τους θρύλους Buddy Guy και Carlos Santana

O Jonny Lang δεν είναι ακόμη ούτε 40 ετών. Έχουμε πράγματα να περιμένουμε απ’ αυτόν.

Ακούστε εδώ ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του μέχρι σήμερα: