Στις 16 Νοεμβρίου 1968 το άλμπουμ ‘Electric Ladyland’ των Jimi Hendrix Experience ανέβηκε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το τρίτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους. Το καταπληκτικό διπλό άλμπουμ περιλάμβανε τo “Crosstown Traffic” το εμβληματικό “Voodoo Chile” και την απίστευτη διασκευή του τραγουδιού του Bob Dylan “All Along the Watchtower”. To original εξώφυλλο του άλμπουμ το “naked lady” όπως ονομάστηκε στην Αμερική είχε αποκλειστεί από πολλά δισκάδικα ως πορνογραφικό, ενώ πολλά δισκοπωλεία το πουλούσαν με το διπλό εξώφυλλο γυρισμένο το μέσα έξω. Η δισκογραφική εταιρεία το κυκλοφόρησε και με άλλο εξώφυλλο με καλλιτεχνική φωτογραφία του Jimi Hendrix.

Στις 16 Νοεμβρίου 1974 o John Lennon έφτασε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Whatever Gets You Through The Night”. Στην ηχογράφηση έπαιξε πιάνο ο Elton John, ο οποίος έκανε συμφωνία να παίξει στο τραγούδι και εάν το τραγούδι πήγαινε στο No.1, τότε ο Lennon θα έκανε εμφάνιση στην σκηνή μαζί με τον Elton John. O Lennon κράτησε την υπόσχεσή του και εμφανίστηκε μαζί με τον Elton και έπαιξαν μαζί τρία τραγούδια τα “I Saw Her Standing There”. “Lucy in the Sky With Diamonds” και φυσικά το “Whatever Gets You Through the Night”.

Στις 16 Νοεμβρίου 1985 o πρώην τραγουδιστής των Undertones, Feargal Sharkey έφτασε για μία και μοναδική φορά στο No.1 της Βρετανίας με την διασκευή του τραγουδιού της Maria McKee “A Good Heart” που η McKee το είχε γράψει για την σχέση της με τον κημπορντίστα του Tom Petty and the Heartbreakers, τον Benmont Tench. Ο Sharkey το επόμενο single που κυκλοφόρησε ήταν το τραγούδι του Tench  “You Little Thief”, που ήταν για την ίδια σχέση απ’ την πλευρά του Tench.

Στις 16 Νοεμβρίου 1985 οι Starship πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “We Built This City”.

Στις 16 Νοεμβρίου 1996 το άλμπουμ των Beatles ‘Anthology 3’ έφτασε στην κορυφή των βρετανικών άλμπουμ. Το άλμπουμ περιέχει σπάνια κομμάτια και εναλλακτικές ηχογραφήσεις από τα δύο τελευταία χρόνια της καριέρας των Beatles και περιέχει κομμάτια από τις αρχικές ηχογραφήσεις του λεγομένου ‘White Album’ και φτάνει μέχρι τα τελευταία sessions για το ‘Let It Be’ και το ‘Abbey Road’ στα τέλη του 1969 και τις αρχές του 1970.

Στις 16 Νοεμβρίου 1964 γεννήθηκε στο Nanaimo, του Vancouver Island στον Καναδά η Diana Krall, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Η Krall είναι μια από τους καλλιτέχνες της jazz με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών με περισσότερα από 15 εκατομμύρια άλμπουμ. Έχει κερδίσει τρία βραβεία Juno το 2002, ως ‘Καλλιτέχνης της Χρονιάς’, για το ‘Άλμπουμ της Χρονιάς’ και για το ‘Καλύτερο Vocal Jazz Άλμπουμ της Χρονιάς’. Είναι παντρεμένη απ’ το 2003 με τον βρετανό μουσικό Elvis Costello.

Στις 16 Νοεμβρίου 1963 οι Nino Tempo και April Stevens πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Deep Purple”, που στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.17.