Ο κιθαρίστας Kenny Wayne Shepherd γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1977 στο Shreveport της Louisiana και το κανονικό του επώνυμο είναι Brobst.

Είναι τελείως αυτοδίδακτος και δεν ξέρει να διαβάζει μουσική. Στην ηλικία των 3 ετών πήρε την πρώτη του κιθάρα που ήταν πλαστική, δώρο της γιαγιάς του. Σύμφωνα με τον ίδιο άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία επτά ετών, περίπου έξη μήνες μετά από συνάντηση που είχε με τον Stevie Ray Vaughan ο οποίος τον μάγεψε.

Σε ηλικία 13 ετών έπαιξε την πρώτη του συναυλία μετά από πρόσκληση του μπλουζίστα  Bryan Lee.

Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο ‘Ledbetter Heights’ που είχε τεράστιο airplay απ’ τα αμερικάνικο FM rock radio κάτι που είχαν καταφέρει μόνον ο Stevie Ray Vaughan και παλαιότερα ο Eric Clapton και ο Johnny Winter από καλλιτέχνες των blues. To άλμπουμ έγινε πλατινένιο όπως και το ‘Trouble Is… ‘ του 1997. Μάλιστα το ‘Trouble Is…’ έχει το ρεκόρ του μεγαλύτερου χρόνου παραμονής στο Blues Chart του Billboard.

Ακολούθησαν τα ‘Live On΄ τον Οκτώβριο του 1999, το ‘The Place You’re In’ τον Οκτώβριο του 2004, το ‘10 Days Out: Blues from the Backroads’ το 2007, το ‘How I Go’ το 2011, το ‘Goin’ Home’ το 2014, το ‘Lay It On Down’ το 2017 και το τελευταίο μέχρι σήμερα ‘The Traveler’ τον Μάιο του 2019. Όλα τα άλμπουμ του, πήγαν στο Νο.1 του Blues Chart ενώ απ’ τα singles που κυκλοφόρησε, το “Déjà Voodoo” απ’ το ‘Ledbetter Heights’ πήγε στο no.9 του Mainstream Rock Chart, το “Slow Ride” απ’ το ‘Trouble Is…’ στο Νο.3, όπως και το “Somehow, Somewhere, Someway” ενώ το “Blue on Black” έφτασε στο No.1. To “In 2 Deep” απ’ το ‘Live On’ έφτασε μέχρι το No.5 .

Kenny Wayne Shepherd (born Kenny Wayne Brobst; June 12, 1977) is an American guitarist, singer, and songwriter. He has released several studio albums and experienced significant commercial success as a blues artist.

To 2013 o Shepherd δημιούργησε το συγκρότημα The Rides με τους Stephen Stills (Crosby, Stills & Nash) και Barry Goldberg (Electric Flag) που τον Αύγουστο του 2013 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ ‘Can’t Get Enough’, ενώ το 2015 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ ‘Pierced Arrow’.

Μέχρι σήμερα ο Kenny Wayne Shepherd έχει τιμηθεί με δύο Billboard Music Awards και δύο Blues Music Awards