Στις 8 Νοεμβρίου 1971 οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους. Το εξώφυλλο δεν έχει κάποιον τίτλο και είναι γνωστό ως το «Τέταρτο Άλμπουμ» ή  Led Zeppelin IV  ή «Τα Τέσσερα Σύμβολα». Στο εξώφυλλο απεικονίζεται μια παλιά ελαιογραφία του 19ου που είχε αγοράσει ο Robert Plant. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 37 εκατομμύρια παγκοσμίως και περιέχει το ανεπανάληπτο “Stairway To Heaven” και τα εκπληκτικά “Black Dog”, “The Battle For Evermore” , “Rock and Roll”, “Going To California” και την απίστευτη διασκευή του “When The Levee Breaks”.

Στις 8 Νοεμβρίου 2008 οι AC/DC ανέβηκαν στο No.1 των άλμπουμ στις ΗΠΑ με το ‘Black Ice’, που ήταν το 15ο στούντιο άλμπουμ του Αυστραλέζικου συγκροτήματος. Το άλμπουμ έγινε No.1 σε 29 χώρες μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Βρετανία και ο Καναδάς.

Στις 8 Νοεμβρίου 1969 Το “Wedding Bell Blues”με τους 5th Dimension πάει στο No.1 στις ΗΠΑ. Το τραγούδι είναι δημιουργία της Laura Nyro η οποία και το πρωτοηχογράφησε.

Στις 8 Νοεμβρίου 1986 οι Boston ανεβαίνουν στο No.1 των ΗΠΑ με την “Amanda” που είναι και το μοναδικό No.1 του συγκροτήματος.

Στις 8 Νοεμβρίου 1986 οι Berlin ανέβηκαν για τέσσερεις εβδομάδες στο No.1 των βρετανικών singles με το “Take Your Breath Away”. To τραγούδι ακούγεται στην ταινία ‘Top Gun’και κέρδισε το Βραβείο της Ακαδημίας δηλ. το Oscar για το Best Original Song, αλλά και το Golden Globe Award για το Best Original Song το 1986.

Στις 8 Νοεμβρίου 1998 ο Robbie Williams είχε το δεύτερο No.1 άλμπουμ του στην Βρετανία με το ‘I’ve Been Expecting You’. Στο άλμπουμ υπάρχει και η Νο.1 επιτυχία στην Βρετανία, το “Millennium”.

Στις 8 Νοεμβρίου 1944 γεννήθηκε στο Alton του Illinois η Bonnie Lynn O’Farrell που μας είναι γνωστή ως  Bonnie Bramlett των Delaney and Bonnie. Στις αρχές των 70’ς συνεργάστηκε με τον Eric Clapton. Μεγαλύτερη επιτυχία των Delaney and Bonnie το “Never Ending Song Of Love” to 1971.

Στις 8 Νοεμβρίου 1946 γεννήθηκε στο Kitt’s Green του Birmingham στην Αγγλία, ο Roy Wood, κιθαρίστας και τραγουδιστής της βρετανικής ροκ μπάντας The Move που το 1969 πήγαν στο No.1 στην Βρετανία με το single “Blackberry Way” και είχαν επίσης τις επιτυχίες “I Can Hear The Grass Grow”, “Flowers in the Rain” και “Fire Brigade”. O Wood με το glam rock γκρουπ Wizzard που το 1973 είχε το No.1 single στην Βρετανία “See My Baby Jive”.

Στις 8 Νοεμβρίου 1947 γεννήθηκε στο Chicago η Minnie Julia Riperton Rudolph γνωστή μας ως Minnie Riperton. H μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η επιτυχία της του 1975 “Lovin’ You” που πήγε στο No.1 στις ΗΠΑ και No.2 στην Βρετανία. Η φωνή της Riperton ήταν αυτή μιας κολορατούρα σοπράνο με έκταση πέντε οκτάβες, ενώ είχε και το προσωνύμιο  “queen of the whistle register” καθώς η φωνή της ανέβαινε μια οκτάβα πάνω από αυτήν της σοπράνο. Δυστυχώς η Minnie Riperton πέθανε στις 12 Ιουλίου 1979.

Στις 8 Νοεμβρίου 1949 γεννήθηκε στο Burbank της California η Bonnie Raitt η καταπληκτική τραγουδίστρια τραγουδοποιός και slide κιθαρίστας των blues. H μεγαλύτερη επιτυχία της ήρθε το 1990 με το No.1 άλμπουμ στις ΗΠΑ ‘Nick Of Time’. Έχει στην κατοχή της αρκετά βραβεία Grammy.

Στις 8 Νοεμβρίου 1954  γεννήθηκε στο Chicago η Rickie Lee Jones, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός, παραγωγός, ηθοποιός και κάτοχος δύο βραβείων Grammy. To VH1 την έχει στην 30η θέση των 100 Greatest Women in Rock & Roll. Ενώ το άλμπουμ της ‘Pirates’ είναι στην 49η θέση της λίστας του NPR με τα 150 Greatest Albums Made by Women.