• Στις 27 Οκτωβρίου 1957 οι Crickets πήγαν για τρεις εβδομάδες στο No.1 των βρετανικών singles με το εξαιρετικό “That’ll Be The Day”, που στις ΗΠΑ έφτασε μέχρι το Νο.3 με πωλήσεις που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι απ’ την ταινία The Searchers στην οποία πρωταγωνιστούσε ο John Wayne που πολύ συχνά λέει την φράση “That’ll be The Day”. Απ’ αυτή την φράση εμπνεύστηκαν οι Buddy Holly, Jerry Allison και Sonny Curtis και έγραψαν το τραγούδι.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 1966 το τραγούδι “Reach Out I’ll Be There” έγινε το μοναδικό No.1 των Four Tops στο singles chart της Βρετανίας.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 1973 η Gladys Knight and the Pips ανέβηκαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “Midnight Train To Georgia”. Αυτό ήταν το πρώτο no.1 των Gladys Knight and the Pips και το 18ο Top 40. O δίσκος κέρδισε το 1974 το βραβείο Grammy Award for Best R&B Vocal Performance By A Duo, Group Or Chorus και έγινε το σήμα κατατεθέν της Gladys Knight.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 1977 oi Baccara πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Yes Sir, I Can Boogie”. Ήταν οι πρώτοι Ισπανοί που ανέβαιναν στην πρώτη θέση στην Βρετανία και επίσης το πρώτο γυναικείο ντουέτο. Το “Yes Sir, I Can Boogie” είναι ένα απ’ τα 30 singles που έχουν πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 2019 ο Σκωτσέζος τραγουδιστής Lewis Capaldi είχε το πρώτο του No.1 single στις ΗΠΑ με το “Someone You Loved”. To κομμάτι έκανε 32 εβδομάδες στα charts μέχρι να φτάσει στην πρώτη θέση.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 1967 γεννήθηκε ο Scott Weiland, τραγουδιστής των Stone Temple Pilots και  των Velvet Revolver. Ο Weiland πέθανε από συγκοπή της καρδιάς στις 3 Δεκεμβρίου 2015.