Ο Louis Armstrong γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη στις 4 Αυγούστου 1901. Αρχισε να γίνεται γνωστός στα 20’s σαν ένας εφευρετικός τρομπετίστας και κορνετίστας. Η καριέρα του απλώνεται σε 5 δεκαετίες από τα 20s μέχρι τα 60s.

To 1922 άφησε την Νέα Ορλεάνη για το Σικάγο ακολουθώντας τον μέντορά του Joe “King” Oliver, έγινε φίλος με τον Bix Beiderbecke και τον Hoagy Carmichael. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για να παίξει στην ορχήστρα του Fletcher Henderson.

Ο Louis Armstrong εκτός από εκπληκτικός τρομπετίστας διέθετε και μια πολύ χαρακτηριστική πλούσια και ταυτόχρονα τραχιά φωνή και είχε τρομερή ικανότητα να αυτοσχεδιάζει τόσο με τους στίχους όσο και με την μελωδία προκειμένου να εκφράσει αυτό που ήθελε. Η χαρισματική σκηνική του παρουσία σαν τραγουδιστής ήταν σχεδόν ισάξια εκείνης του τρομπετίστα.

Η επιρροή του εκτείνονταν πέρα απ’ τα όρια της Jazz και ήταν ένας απ’ τους ελάχιστους Αφρο-Αμερικανούς που το χρώμα τους πέρναγε σε δεύτερη μοίρα σε μια εποχή βαθύτατου φυλετικού διαχωρισμού. Η τέχνη του και η προσωπικότητά του του επέτρεψαν την πρόσβαση στα υψηλότερα κλιμάκια της αμερικανικής κοινωνίας κάτι που ήταν σχεδόν απαγορευμένο σε Αφρο-Αμερικανούς.

Ο Louis Armstrong που ήταν επίσης γνωστός ως Satchmo, Satch, Louie και Pops είχε μια σειρά από επιτυχίες. Για την ακρίβεια 19 τραγούδια του μπήκαν στο Top 10. Μεταξύ των οποίων και τα “Stardust”, “What a Wonderful World”, “When The Saints Go Marching In”, “Dream a Little Dream of Me”, “Ain’t Misbehavin'”, “You Rascal You”, “Stompin’ at the Savoy” “We Have All the Time in the World” (Ακούγεται στην ταινία James Bond ‘On Her Majesty’s Secret Service’. To 1964 “έδιωξε» τους Beatles απ’ την κορυφή του Billboard με το “Hello Dolly!”. Στην ηλικία των 63 ετών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία καλλιτέχνης που είχε Νο.1 επιτυχία.

To 1956 o Louis συμμετείχε και στην ταινία ‘High Society’ δίπλα στους Frank Sinatra, Bing Crosby και Grace Kelly όπου τραγουδάει με μεγάλη επιτυχία το “High Society Calypso”

To 1958 κυκλοφορησε μαζί την Ella Fitzgerald την εκπληκτική εκδοχή τους στο αριστουργηματικό “Porgy & Bess” του George Gershwin

Το 1968 ο Armstrong πήγε στο Νο.1 των charts στην Βρετανία με το  “What a Wonderful World” και έμεινε στην κορυφή για ένα μήνα.

Την ίδια χρονιά τραγούδησε και στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το τραγούδι “Mi Va di Cantare”.

O Louis Armstrong πέθανε στις 6 Ιουλίου 1971 σε σε ηλικία 69 ετών.

Ακούστε εδώ μερικά απ’ τα αγαπημένα τραγούδια του.