Στις 21 Οκτωβρίου 1957 γεννήθηκε στο San Fernando Valley στην California ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός, ενορχηστρωτής και παραγωγός Steve Lukather. Ηταν μέλος των Toto με τους οποίους είχε το 1983 το No.1 στις ΗΠΑ με το single “Africa”. O Lukather έχει ηχογραφήσει με την κιθάρα του σε πάνω από 1500 άλμπουμ διαφόρων καλλιτεχνών.

Στις 21 Οκτωβρίου 1967 ή σκωτσέζα τραγουδίστρια Lulu πήγε για πέντε εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “To Sir With Love” που είναι το βασικό θεμα στην ομώνυμη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Sidney Poitier και η Judy Geeson.

Στις 21 Οκτωβρίου 1972 ο Chuck Berry πήγε για δύο εβδομάδες στο No.1 των αμερικάνικων singles με το “My Ding-A-Ling”, που ήταν το ένα και μοναδικό No.1 που είχε στις ΗΠΑ αλλά και στην Βρετανία. Πολύ κρίμα για τον θρύλο του Rock and Roll που μας χάρισε ανεπανάληπτα τραγούδια.

Στις 21 Οκτωβρίου 1972 ο Curtis Mayfield πήγε για τέσσερεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το soundtrack της ταινίας ‘Superfly’.

Στις 21 Οκτωβρίου 2006 οι Evanescence και το άλμπουμ τους ‘The Open Door’ πήγαν στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ. Το ‘The Open Door’ έγινε το 700ο No.1 άλμπουμ από τότε που το Billboard ξεκίνησε το εβδομαδιαίο άλμπουμ chart το 1956.

Στις 21 Οκτωβρίου 1940 γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής ο Βρετανός κημπορντίστας, κιθαρίστας και τραγουδιστής Manfred Mann (κανονικό όνομα Manfred Sepse Lubowitz) ιδρυτής και ηγέτης του συγκροτήματος Manfred Man που είχε το No.1 single στην Βρετανία “Do Wah Diddy Diddy”  , επίσης των Manfred Mann Chapter Three και των Manfred Mann’s Earth Band με τους οποίους είχε τις επιτυχίες “The Mighty Quinn” και “Blinded By The Light”.

Στις 21 Οκτωβρίου 1941 γεννήθηκε στο Memphis του Tennessee στις ΗΠΑ ο καταπληκτικός μουσικός και κιθαρίστας Steve Cropper που ήταν γνωστός και με το προσωνύμιο ‘The Colonel – Ο Συνταγματάρχης’. Ήταν ο κιθαρίστας των Booker T and the MG’s, με τους οποίους είχε το No. 3 single “Green Onions” και το No.4 single “Time Is Tight”. Με τους Booker T and the MG’s έπαιξαν με τους Otis Redding, Sam & Dave, Carla Thomas, Rufus Thomas και Johnnie Taylor, ενώ υπήρξε μέλος και των Blues Brothers. Επίσης συν-έγραψε τα τραγούδια  “Knock on Wood” με τον Eddie Floyd, “In the Midnight Hour” με τον Wilson Pickett και “(Sittin’ On) The Dock of the Bay” με τον Otis Redding. Το περιοδικό Rolling Stone τον κατατάσσει μέσα στους 100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών.

Στις 21 Οκτωβρίου 1942 γεννήθηκε στο Glendale της California ο κιθαρίστας Elvin Bishop. Υπήρξε μέλος του Paul Butterfield Blues Band  μεταξύ 1965 και 1968. Μεγαλύτερη επιτυχία του το  single του 1976 “Fooled Around And Fell In Love” που έφτασε μέχρι το No.3 στις ΗΠΑ.

Στις 21 Οκτωβρίου 1957 γεννήθηκε στο Deri του Glamorgan στην Ουαλία ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Julian Cope. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Teardrop Explodes, που το 1981 είχαν το No.6 single “Reward” στην Βρετανία, ενώ σαν  solo καλλιτέχνης είχε την επιτυχία “World Shut Your Mouth”.