Οι Cult ιδρύθηκαν το 1983 στην Βρετανία, αρχικά με το όνομα Death Cult, για να γίνουν Cult στην συνέχεια. Έγιναν γνωστοί στην Βρετανία με singles όπως το “She Sells Sanctuary” και καθιερώθηκαν σαν Hard Rock συγκρότημα με τα “Fire Woman” και “Love Removal Machine”.

Μετά το πρώτο τους άλμπουμ εγκαταστάθηκαν στο Λονδίνο και κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο ‘Love’ που μπήκε στο βρετανικό άλμπουμ Τοπ 5 και περιείχε τα “She Sells Sanctuary” και “Rain”. Το τρίτο τους άλμπουμ και ίσως το καλύτερό τους με τίτλο ‘Electric’ έχει πιο σκληρό ήχο , αλλά ήταν το τέταρτο άλμπουμ τους το ‘Sonic Temple’ του 1989 που έφερε την επιτυχία στην αμερικάνικη αγορά. Από τότε οι Cult μετακομίζουν στο Los Angeles.

H σύνθεση του γκρουπ αλλάζει με τα χρόνια , αλλά οι δύο πυλώνες του συγκροτήματος ο τραγουδιστής Ian Astbury και ο κιθαρίστας Billy Duffy που γράφουν και τα τραγούδια του γκρουπ είναι ακλόνητοι.

Το 1991 κυκλοφορούν το άλμπουμ ‘Ceremony’ και το 1994 το ‘The Cult’ και μετά από ένα χρόνο βαράνε διάλυση μέχρι το 1999. Το 2001 βγάζουν το έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο ‘ Beyond Good and Evil’ για να διακόψουν πάλι απ’ το 2002 μέχρι το 2006.

Από τότε έχουν κυκλοφορήσει τα ‘Born into This’ το 2007, ‘Choice of Weapon’ το 2012 και το  Hidden City το 2016.

Η επιλογή που κάναμε απ’ τα τραγούδια των Cult ελπίζουμε να σας αρέσει.