• Στις 18 Οκτωβρίου 1967 η Bobbie Gentry με το πρώτο της άλμπουμ που είχε τίτλο ‘Ode To Billie Joe’ πήγε στο Νο.1 των αμερικάνικων άλμπουμ εκτοπίζοντας τους Beatles και το ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ που κυριαρχούσε στο chart για 15 εβδομάδες. Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται η επιτυχία “Ode to Billie Joe” και το swamp rock “Mississippi Delta”.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 1969 οι Temptations είχαν το δεύτερό τους No.1 single στις ΗΠΑ με το “Can’t Get Next To You”.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 1974 το συγκρότημα Sweet Sensation πήγαν στο No.1 στο βρετανικό singles chart με το τραγούδι “Sad Sweet Dreamer”. Αυτό ήταν και το μοναδικό τους No.1 στην Βρετανία.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 1979 οι Buggles πήγαν στο No.1 στο βρετανικό singles chart με το “Video Killed The Radio Star”. Οι Buggles ήταν μια στούντιο μπάντα που παραγωγός του ήταν ο Trevor Horn. Το κομμάτι έγινε διάσημο γιατί το μουσικό video ήταν το πρώτο που πρόβαλε το MTV στην Βόρεια Αμερική.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 1981 ο Dave Stewart και η Barbara Gaskin πήγαν στο No.1 των βρετανικών singles με την διασκευή της επιτυχίας του 1963 της Lesley Gore με τίτλο “It’s My Party”. Να θυμίσουμε ότι παραγωγός του τραγουδιού της Leslie Gore ήταν ο περίφημος Quincy Jones.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 1986 o ηθοποιός Nick Berry πήγε στο No.1 του singles chart στην Βρετανία με το “Every Loser Wins”.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 2009 οι Editors πήγαν στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘In This Light and On This Evening’, που ήταν το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 1926 γεννήθηκε στο St. Louis του Missouri στις ΗΠΑ ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Chuck Berry. Ήταν ένας απ’ του πρωτοπόρους της δημιουργίας του Rock and Roll, επηρέασε τους Beatles και τους Rolling Stones και πολλούς άλλους καλλιτέχνες της Rock, ενώ τραγούδια του είπαν εκτός απ’ τους Stones και τους Beatles, οι Elvis Presley, Buddy Holly, Kinks, Jimi Hendrix, Beach Boys, Yardbirds, AC/DC, ELO, Grateful Dead και άλλοι. Τα καλύτερα τραγούδια του Berry περιλαμβάνουν το ανεπανάληπτο “Johnny B. Goode” και τα έξοχα “Sweet Little Sixteen”, “Carol”,  “Rock and Roll Music”, “Roll Over Beethoven”, “Maybellene”, “Little Queenie” και “School Days”. Ο Berry πήγε στο Νο.1 στην Βρετανία και ΗΠΑ το 1972 με το single “My Ding A Ling”.  O Chuck Berry έφυγε απ’ την ζωή στις 18 Μαρτίου 2017 σε ηλικία 90 ετών.
  • Στις 18 Οκτωβρίου 1947 γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Laura Nyro. Τα τραγούδια της ερμήνευσαν η Suzanne Vega, η Phoebe Snow, ο Frank Sinatra η Linda Ronstadt η Barbra Streisand οι Three Dog Night κ.α. Τραγούδια της Nyro είναι το “And When I Die” που έγραψε για τους Blood, Sweat & Tears και έφτασε μέχρι το No.2, το “Stoney End” που διασκεύασε η Barbra Streisand (Νο.6), το “Stoned Soul Picnic” που έκαναν επιτυχία οι Fifth Dimension, το “Eli’s Coming” που έγινε Top 10 απ’ τους Three Dog Night και το “Wedding Bell Blues” που πήγε στο Νο.1 απ’ τους 5th Dimension. H Laura Nyro δυστυχώς πέθανε σε ηλικία 49 ετών στις 8 Απριλίου 1997.