• Στις 17 Οκτωβρίου 1923 γεννήθηκε στο Muskogee της Oklahoma στις ΗΠΑ ο εξαιρετικός κιθαρίστας της Jazz Barney Kessel. Υπήρξε μέλος του Oscar Peterson Trio, συνεργάστηκε με την Billie Holiday, τον Sam Cooke και πολλούς άλλους. Ήταν μέλος των Wrecking Crew (session μουσικών που συμμετείχαν στην ηχογράφηση δεκάδων άλμπουμ διαφόρων καλλιτεχνών με έδρα το Los Angeles). O Kessel συμμετείχε την ηχογράφηση του άλμπουμ Pet Sounds των Beach Boys. Πέθανε στις 6 Μαΐου 2004 σε ηλικία 80 ετών.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1964 οι Manfred Mann πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του singles chart στις ΗΠΑ με ένα τραγούδι που είχε τον τίτλο “Do Wah Diddy Diddy”. Το τραγούδι ανέβηκε στο No.1 και στην Βρετανία.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1970 οι Jackson Five ξεκίνησαν μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην κορυφή του singles chart των ΗΠΑ με το “I’ll Be There”. Ήταν το τέταρτο No.1 του γκρουπ μέσα στο 1970.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1981 ο Christopher Cross ανέβηκε στην 1η θέση του αμερικάνικου singles chart και έμεινε εκεί για τρείς εβδομάδες με το “Arthur’s Theme, (Best That You Can Do)”, που ήταν το δεύτερο No.1 του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1987 οι Bee Gees πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “You Win Again” και έγιναν το μοναδικό γκρουπ που είχαν τουλάχιστο ένα No.1 στην Βρετανία σε τρείς διαφορετικές δεκαετίες (60s, 70s & 80s). Αυτό ήταν το πέμπτο και τελευταίο No.1 των Bee Gees στην Βρετανία.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1992 η Tasmin Archers έκανε το ντεμπούτο της με το single “Sleeping Satellite” πήγε με αυτό στο No.1 στην Βρετανία. Αυτό ήταν και το μοναδικό της No.1. Η Archer είχε γράψει το τραγούδι στα τέλη των 80ς και αφορούσε την επανδρωμένη πτήση στην σελήνη το 1969.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1968 γεννήθηκε στο Kingston της Jamaica ο Ziggy Marley γιός του Bob Marley και μέλος του γκρουπ Ziggy Marley & The Melody Makers με τους οποίους είχε την επιτυχία “Tomorrow People”.  Σε καμία περίπτωση δεν είχε την επίδραση ή την επιτυχία του πατέρα του.
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1972 γεννήθηκε στο St. Joseph του Missouri στις ΗΠΑ ο Marshall Bruce Mathers III που έγινε γνωστός με το καλλιτεχνικό Eminem. Αμερικανός Rapper που το 2000 έκανε παγκόσμια επιτυχία με το No.1 άλμπουμ ‘The Marshall Mathers LP.’
  • Στις 17 Οκτωβρίου 1969 γεννήθηκε στο Croix-des-Bouquets στην Αϊτή ο rapper και μουσικός  Wyclef Jean, που με το συγκρότημα The Fugees το 1996 είχε το No.1 single στην Βρετανία με το  “Killing Me Softly”. Ο Wyclef Jean έχει κερδίσει τρία Βραβεία Grammy για την μέχρι σήμερα δουλειά του.