• Στις 16 Οκτωβρίου 1977 γεννήθηκε στο Bridgeport του Connecticut στις ΗΠΑ ο John Mayer, Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και παραγωγός βραβευμένος με βραβείο Grammy ως Best Male Pop Vocal Performance για το τραγούδι “Our Body Is A Wonderland” το 2003, ενώ το 2004 είχε το No.1 single στις ΗΠΑ με το “Daughters” για το οποίο πήρε επίσης το βραβείο Grammy ως Best Male Pop Vocal Performance και ως Song of The Year. To 2009 κέρδισε το βραβείο Grammy με το “Gravity” ως Best Solo Rock Vocal Performance.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1956 ο Frankie Laine πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Woman In Love’, που ήταν το τέταρτο και τελευταίο No.1 του Laine στην Βρετανία.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1969 η Bobbie Gentry πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με την δημιουργία των Burt Bacharach και Hal David  “I’ll Never Fall In Love Again” που ήταν και το μοναδικό No.1 της τραγουδίστριας στην Βρετανία.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1976 το άλμπουμ του Stevie Wonder ‘Songs In The Key Of Life’, ανέβηκε στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ. Στο άλμπουμ περιέχονται οι επιτυχίες “Sir Duke”, “Pastime Paradise” και “Isn’t She Lovely”. Ήταν το τρίτο No.1 άλμπουμ του Stevie Wonder στις ΗΠΑ, αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και παράλληλα αυτό με τις καλύτερες κριτικές.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1988 η Whitney Houston ανέβηκε για Τρίτη φορά στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “One Moment In Time”. To τραγούδι ηχογραφήθηκε για τον εορτασμό των Ολυμπιακών αγώνων της Seoul το 1988.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1923 γεννήθηκε στο Barmbek του Αμβούργου στην Γερμανία ο Bert Kaempfert, συνθέτης, παραγωγός και διευθυντής ορχήστρας. Το 1961 πήγε στο No.1 στις ΗΠΑ με το single “Wonderland By Night”. Η πιο γνωστή του σύνθεση είναι το περίφημο “Strangers in the Night” που τραγούδησε ο Frank Sinatra και πήγε στο Νο.1 το 1966. Ο Elvis Presley τραγούδησε το δικό του “Wooden Heart” ενώ δική του σύνθεση ήταν το “Moon Over Naples” που με στίχους του Snyder έγινε γνωστό ως “Spanish Eyes” και το ερμήνευσε ο Al Martino.  H επιτυχία του Nat king Cole “L-O-V-E” ήταν επίσης δική του σύνθεση. Ο Kaempfert  πέθανε στις 21 Ιουνίου του 1980.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1937 γεννήθηκε ο Emile Ford, Αμερικανός τραγουδιστής που είχε το 1959 το No.1 single στην Βρετανία “What Do You Want To Make Those Eyes At Me For”.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1938 γεννήθηκε στην Κολωνία στην Γερμανία η Christa Paffgen που έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια των Velvet Underground με το καλλιτεχνικό Nico. H παρουσία της Nico υπάρχει μόνο στο 1ο άλμπουμ των Velvet Underground. H Nico πέθανε στις 18 Ιουλίου 1988 από εγκεφαλική αιμορραγία, μετά από πτώση από ποδήλατο ενώ ήταν σε διακοπές στην Ibiza.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1960 γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη ο Αμερικανός μουσικός Bob Mould, που έγινε αρχικά γνωστός σαν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης με το συγκρότημα Husker Du στα 80’ς και με τους Sugar στα 90s.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1962 γεννήθηκε στο Burwood της Αυστραλίας ο Michael Balzary, γνωστότερος ως Flea, μπάσο και φωνή με τους Red Hot Chili Peppers.
  • Στις 16 Οκτωβρίου 1969 γεννήθηκε στο Bel Air του Los Angeles στις ΗΠΑ η Wendy Wilson, τραγουδίστρια των Wilson Phillips, κόρη του Brian Wilson των Beach Boys. To 1990 oi Wilson Philips είχαν το No.1 στις ΗΠΑ με το single “Hold On”.