Οι Drive-By  Truckers είναι ένα συγκρότημα που παίζει κάτι από εναλλακτική country με μπόλικο southern Rock και η βάση τους είναι στην Αθήνα της ..Georgia με ρίζες στην Alabama και στην Virginia. Τα μέλη του γκρουπ είναι οι Mike Cooley (τραγούδι, κιθάρα και μπάντζο), Patterson Hood (τραγούδι, κιθάρα και φωνητικά), Brad Morgan (ντραμς), Jay Gonzalez (πλήκτρα, κιθάρα, ακορντεόν και φωνητικά) και Matt Patton (μπάσο και φωνητικά)

Οι Drive-By Truckers είναι μια μπάντα που βρίσκεται σε tour σχεδόν συνέχεια και έτσι δημιούργησε το ακροατήριό της, όμως οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία τους ανάγκασε να κλειστούν και να σταματήσουν τις περιοδείες. Και όχι μόνο αυτό αλλά η πανδημία τους δημιούργησε το συναίσθημα της αδυναμίας όχι μόνο να λύσουν το πρόβλημα αλλά ακόμη και το πώς να προφυλάξουν τους αγαπημένους τους και τους εαυτούς τους.

Τα τραγούδια είναι το “The New Ok” που όπως και το “Watching the Orange Clouds” έχει να κάνει με το ξέσπασμα της βίας στο Portland του Oregon όπως τα είδε ο Patterson Hood που μένει εκεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Patterson Hood έχει γράψει και τα “Tough to Let Go”, “The Unraveling”, “The Perilous Night”, “Sea Island Lonely”, και “The Distance” ενώ ο Mike Cooley έχει γράψει το “Sarah‘s Flame” που είναι μια αναφορά στο πώς η Sarah Palin βοήθησε να εκλεγεί ο Donald Trump. Το άλμπουμ κλείνει με την εκρηκτικά απελευθερωτική διασκευή του “The KKK Took My Baby Away” των Ramones.

To ‘The New Ok’ είναι ένα άλμπουμ που αξίζει να το ακούσετε γιατί πέρα απ’ την μουσική ποιότητα που πάντα εξασφαλίζουν οι Drive-By Truckers είναι και η αποτύπωση της σημερινής Αμερικής.