Οι Travis είναι ένα σκωτσέζικο συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1990 στην Γλασκώβη και αποτελείται απ’ τους Fran Healy (1η φωνή και ρυθμική κιθάρα), Dougie Payne (μπάσο και φωνητικά), Andy Dunlop (σόλο κιθάρα, μπάντζο και φωνητικά)  και Neil Primrose (ντράμς και κρουστά)

Το όνομά τους προέρχεται απ’ τον χαρακτήρα Travis Henderson τον οποίο υποδύονταν ο Harry Dean Stanton στην ταινία ‘Paris, Texas’.

Στην αρχή της τέταρτης δεκαετίας λοιπόν οι Travis, μόλις κυκλοφόρησαν το ένατό τους άλμπουμ με τον τίτλο ’10 Songs’, που όπως λέει ο τίτλος περιέχει 10 τραγούδια.

Την σύνθεση των τραγουδιών την αναλαμβάνει ο αρχηγός Fran Healey και αυτό είναι καλό για τους Travis. To άλμπουμ ξεκινάει με το πολύ όμορφο “Waving at the Window” και συνεχίζει με το μελωδικό “The Only Thing” στο οποίο συμμετέχει Susanna Hoffs (Bangles) τραγουδώντας μαζί με τον Healey και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Ακολουθούν τα “Valentine”, “Butterflies”, “A Million Hearts”, το ρυθμικό  “A Ghost”, “All Fall Down”, “Kissing in the Wind”, “Nina’s Song” και “No Love Lost”. To ένα καλύτερο απ’ το άλλο.

Ακούστε.