Λοιπόν ακούγοντας ένα τραγούδι σε μιά διαφήμιση θυμήθηκα οτι το ίδιο ακούγονταν και σε μιά πολύ παλιότερη που διαφήμιζε Jeans. Και επειδή υπήρχε μια σειρά διαφημίσεων στην τηλεόραση με διάφορα τραγούδια αποφάσισα να φτιάξω μια Playlist με τραγούδια που ακούγονταν σ’ αυτές τις διαφημίσεις για jeans.
1. I Heard It Through the Grapevine η καταπληκτική σύνθεση των Barrett Stong και Norman Whitfield τραγουδισμένο καταπληκτικά από τον Marvin Gaye .

2. The Joker από τους Steve Miller Band , το τραγούδι που τους καθιέρωσε

3.Mannish Boy τραγούδι σταθμός στην καλύτερη εκτέλεσή του από τον Muddy Waters και το album King of the Electric Blues. Εξαιρετική είναι και η 1η εκτέλεση από τον Bo Diddley φυσικά με τον original τίτλο Ι’m A Man.

4. Wonderful World ερμηνεία από τον Sam Cooke και σύνθεση από τους Lou Adler και Herb Alpert. Aπό τα λίγα τραγούδια που τραγούδησε ο Cooke και δεν ήταν δική του σύνθεση. H pop στα καλύτερά της με τόνους από soul.
5. Should I Stay or Should I Go από τους Clash. Ηταν η μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος στις ΗΠΑ, σε αντίθεση με την παράδοση των Clash οι στίχοι στο συγκεκριμένο τραγούδι δεν είναι πολιτικοποιημένοι.
6. Mad About the Boy από την μεγάλη Dinah Washington. Δεν ήταν η πρώτη που τραγούδησε την σύνθεση του Noel Coward αλλά σίγουρα ήταν η καλύτερη.
7. 20th Century Boy από τον Mark Bolan και τους T. Rex από το άλμπουμ Tanx . Με εξαιρετικά riffs στην κιθάρα του Bollan. Κλασικό Rock ‘n Roll.
8. Stand By Me με τον Ben E. King σε δική του σύνθεση . Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πρώην τραγουδιστή των Drifters με καταπληκτική ενορχήστρωση. Ενας ύμνος στην φιλία.
9. C’mon Everybody του Eddie Cochran ένα πραγματικό Rock n Roll κομάτι. Το τραγούδι παρ’ όλο που δεν έχει ηλεκτρική κιθάρα έχει τεράστια δυναμική. Κλασσικό.
10. Can’t Get Enough η νο 1 επιτυχία των Bad Company σε σύνθεση του Mick Ralphs που ήταν και ο Lead κιθαρίστας του συγκροτήματος. Εκπληκτικό Blues Rock με “μονομαχίες” στην κιθάρα μετάξύ Ralphs και Rogers.
11. When A Man Loves A Woman Η αθάνατη επιτυχία του Percy Sledge από το 1966 η επιτομή της Southern soul μπαλάντας. Αξεπέραστο.
12. Piece Of My Heart με την Erma Franklin. Μπορεί να έγινε γνωστό από την Janis Joplin αλλά η πρώτη εκτέλεση είναι της Erma Franklin, μεγαλύτερης αδελφής της Aretha και είναι θαυμάσια.
13. Heart Attack And Vine το τραγούδι του Tom Waits σε εκτέλεση από τον Screamin’ Jay Hawkins. Το σκηνικό που στήνει η ερμηνεία του Hawkins ειναι ανεπανάληπτο.
Καταπληκτικά κομάτια από την ίδια διαφημιστική καμπάνια :

Ring of Fire – Johnny Cash, Ramblin’ Man – Allman Brothers Band, La Grange – ZZ Top, One Bourbon, One Scotch, OneBeer – John Lee Hooker, Cocaine – J.J.Cale, Long Train Runnin’ – Doobie Brothers, I Hear You Knocking – Dave Edmunds, On the Road Again –Canned Heat, Cotton Fields – Creedence Clearwater Revival, Wicked Game – Chris Isaak , Chain of Fools – Aretha Franklin, Respect Yourself – Staple Singers, Under the Boardwalk – Drifters, Blue Velvet– Bobby Vinton, Be Bop a Lula – Gene Vincent, Brown Eyed Girl – Van Morrison, Sweet Home Alabama – Lynyrd Skynyrd, Hey Joe – Jimi Hendrix, All Right Now – Free, My Girl – The Temptations, Hot Pants – James Brown , Ain’t Nobody Home – B.B. King. Σ’ αυτά προσθέστε και τα πιό πρόσφατα Save Me a Saturday Night του Neil Diamond, το It Must Be Love των Madness,  Inside των Slitskin, το Underwater Love των Smoke City, το Turn on Tune In Cop Out με τους Freak Power και το Nothing Like This των Phantom.

Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τραγούδια που αγαπάτε, καλή ακρόαση λοιπόν.