Στις 9 Οκτωβρίου 1961 ο Ray Charles ανέβηκε για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το αγαπημένο “Hit The Road Jack” . Στην Βρετανία πήγε μέχρι το No.6 του αντίστοιχου chart.

Στις 9 Οκτωβρίου 1965 οι Beatles πήγαν στην κορυφή του αμερικάνικου singles chart για τέσσερεις εβδομάδες με την διαχρονική μπαλάντα του Paul McCartney “Yesterday”. Αυτό ήταν το δέκατο No.1 των Beatles στις ΗΠΑ.  Το “Yesterday” κυκλοφόρησε το 1976.

Στις 9 Οκτωβρίου 1971 o Rod Stewart πήγε στο No.1 του βρετανικού singles chart με την “Maggie May” που αρχικά είχε κυκλοφορήσει σαν B side στο “Reason To Believe”. Ήταν το πρώτο απ’ τα έξι No.1 του Rod Stewart στην Βρετανία και έμεινε στην κορυφή για πέντε εβδομάδες.

Στις 9 Οκτωβρίου 1976 οι Dr Feelgood είχαν το μοναδικό τους No.1 άλμπουμ στην Βρετανία με το ‘Stupidity’. Ήταν το πρώτο live άλμπουμ στην ιστορία που πήγε στην κορυφή των βρετανικών άλμπουμ την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του.

Στις 9 Οκτωβρίου 1993 οι Nirvana μπήκαν στο αμερικάνικο άλμπουμ chart κατ’ ευθείαν στο No.1 με το ‘In Utero’, το τρίτο και τελευταίο τους στούντιο άλμπουμ.

Στις 9 Οκτωβρίου 1993 οι Take That είχαν το δεύτερο No.1 single τους στην Βρετανία με το “Relight My Fire”. To τραγούδι ήταν σύνθεση του Dan Hartman ο οποίος το κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1979 και πήγε στην κορυφή του dance chart για 6 εβδομάδες. Στην εκτέλεση των Take That τραγουδούσε η σκωτσέζα τραγουδίστρια Lulu, η οποία έτσι έκανε ένα δεύτερο Νο.1 σχδόν 30 χρόνια μετά απ’ την πρώτη της επιτυχία το 1964.

Στις 9 Οκτωβρίου 2017 οι Foo Fighters ανέβηκαν στο No.1 του άλμπουμ chart στις ΗΠΑ με το ‘Concrete and Gold’. Το άλμπουμ πήγε κατ’ ευθείαν στο Νο.1 και είναι το δεύτερο άλμπουμ των Foo Fighters που το καταφέρνει.

Στις 9 Οκτωβρίου 1940 γεννήθηκε στο Liverpool στην Αγγλία ο John Lennon τραγουδιστής, τραγουδοποιός, και κιθαρίστας των Beatles. Ο Lennon με τον McCartney θεωρούνται το πιο επιτυχημένο συνθετικό δίδυμο στην ιστορία της μουσικής. Με τους Beatles πούλησαν πάνω από 20 εκατομμύρια singles μόνο στην Βρετανία απ’ το 1962 έως το 1970. Είχαν τα περισσότερα No.1 άλμπουμ στην Βρετανία και Αμερική απ’ οποιοδήποτε άλλο γκρουπ στην ιστορία. Το άλμπουμ τους ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ είναι το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Βρετανία. Το 1990 το τραγούδι του Lennon “Imagine” παίχτηκε ταυτόχρονα σε 130 χώρες σε υπόμνηση αυτών που θα ήταν τα των 50α του γενέθλια. Δυστυχώς δολοφονήθηκε απ’ τον Mark Chapman στην Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου 1980.

Στις 9 Οκτωβρίου 1944 γεννήθηκε στο Chiswick στο Δυτικό Λονδίνο στην Αγγλία ο μπασίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός των Who, John Entwistle. Είχε το παρατσούκλι ‘The Ox’ και ‘Thunderfingers’. Με τους Who είχαν το No.2 single “My Generation” και 20 ακόμη Top 40 επιτυχίες στην Βρετανία και 16 Top 40 singles στις ΗΠΑ. Ο John Entwistle Πέθανε στο Las Vegas στις 27 Ιουνίου 2002 μόλις μια ημέρα πρίν απ’ το πρώτο προγραμματισμένο show στο αμερικάνικο tour των Who.

Στις 9 Οκτωβρίου 1944 γεννήθηκε στο Trenton του New Jersey στις ΗΠΑ η τραγουδίστρια Nona Hendryx, μέλος του τρίο των Labelle, που είχαν το 1975 το No.1 “Lady Marmalade”. Μετά την διάλυση των Labelle ξεκίνησε σόλο καριέρα με εξαιρετικά άλμπουμ αλλά χωρίς ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία.

Στις 9 Οκτωβρίου 1948 γεννήθηκε ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jackson Browne, με πιο γνωστές επιτυχίες τα “These Days”, “The Pretender”, “Running on Empty”, “Lawyers in Love”, “Doctor My Eyes”, “Take It Easy”, “For a Rocker” και “Somebody’s Baby”. Πιο επιτυχημένο άλμπουμ του το “Running On Empty”. To 2004, o Browne εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Στις 9 Οκτωβρίου 1957 γεννήθηκε στο Saint Mary της Jamaica ο τραγουδιστής Cecil Campbell που έγινε γνωστός ως Ini Kamoze και είχε το 1995 το Νο.1 στις ΗΠΑ με το single “Here Comes The Hotstepper”.