Η Cindy Blackman Santana ήταν γνωστή απ’ την θητεία της ως ντράμερ του γκρουπ του Lenny Kravitz ενώ αυτοί που ασχολούνται λίγο παραπάνω με την τζαζ θα βρουν δεκάδες άλμπουμ στα οποία συμμετέχει με θρύλους όπως οι  Pharoah Sanders, Ron Carter, Sam Rivers και Joe Henderson ή νεότερους καλλιτέχνες όπως η Cassandra Wilson, και η Joss Stone.

Η Cindy Blackman είναι παντρεμένη με τον Carlos Santana απ’ το 2010. O Carlos της έκανε πρόταση γάμου επί σκηνής, αμέσως μόλις τέλειωσε ένα drum σόλο

To άλμπουμ της Give the Drummer Some, περιέχει 17 κομμάτια και συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι John McLaughlin, o Kirk Hammett των Metallica ο Vernon Reid και φυσικά ο Carlos Santana.

To πρώτο κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ είναι το Imagine του John Lennon αλλά σε μια εκδοχή με πολύ funk. Ακολουθεί το . “We Came to Play” με τον John McLaughlin στην κιθάρα και τον μπασίστα Matt Garrison. Το κομψοτέχνημα που έχει τίτλο “Miles Away” είναι ένα δίλεπτο αφιέρωμα στον Miles Davis στο οποίο εκτός απ’ το ιδιαίτερο συγκεκομμένο παίξιμο της Cindy, ξεχωρίζει η «φιμωμένη» τρομπέτα του Bill Ortiz, το μπάσο του  Benny Rietveld και το ηλεκτρικό πιάνο του Neal Evans.

Και τι δεν βρίσκεις μέσα στα 17 κομμάτια, το funky rock “She’s Got It Goin’ On”, το fusion “Velocity”, το soul “You Don’t Want to Break My Heart” που είναι πιθανότατα το highlight του άλμπουμ. Υπάρχουν instrumental και τραγούδια. Ένα άλμπουμ που αξίζει ν’ ακούσετε.

Πάρτε μια μικρή ιδέα.