Στις 5 Οκτωβρίου 1991 οι Guns N’ Roses ανέβηκαν για δύο εβδομάδες στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ με το ‘Use Your Illusion II’. Περιέχει τα “Estranged”, “Civil War” και την εξαιρετική διασκευή του “Knockin’ On Heaven’s Door” του Bob Dylan.

Στις 5 Οκτωβρίου 1974 η Olivia Newton-John πήγε στο No.1 του singles chart των ΗΠΑ για δύο εβδομάδες με το “I Honestly Love You”. Ήταν το πρώτο απ’ τα πέντε No.1 της Olivia Newton-John στην Αμερική.

Στις 5 Οκτωβρίου 1974 οι Beach Boys ανέβηκαν στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ με το ‘Endless Summer’, που ήταν το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ που φτάνει στο No.1. Στο άλμπουμ περιέχονται οι επιτυχίες “Good Vibrations”, “California Girls” και “Surfer Girl”

Στις 5 Οκτωβρίου 1985 ο Midge Ure πήγε στην κορυφή του βρετανικού singles chart με το “If I Was”.

Στις 5 Οκτωβρίου 1996 το τραγούδι “Breakfast At Tiffany’s” των Αμερικανών  Deep Blue Something ανέβηκε στην πρώτη θέση των βρετανικών singles. Το τραγούδι αναφέρεται στην κλασική ομώνυμη ταινία των 60’ς με την Audrey Hepburn

Στις 5 Οκτωβρίου 2008 η Pink πήγε στο No.1 του Βρετανικού singles chart για τρείς εβδομάδες με το “So What”, που ήταν το τρίτο No.1 της τραγουδίστριας στην Βρετανία.

Στις 5 Οκτωβρίου 1943 γεννήθηκε στο  Milwaukee στις ΗΠΑ ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steve Miller που με την Steve Miller Band είναι γνωστός απ’ την μεγάλη  επιτυχία του το 1974 όταν πήγε στο Νο.1 στις ΗΠΑ με το “The Joker” με το οποίο ανέβηκε και στο Νο.1 στην Βρετανία το 1990. Στην Αμερική είχε επίσης τα No.1 “Rock ‘N Me” και “Abracadabra” το No.2 “Fly Like An Eagle” και ακόμη τις επιτυχίες “Jet Airliner” και “Take The Money and Run”.

Στις 5 Οκτωβρίου 1947 γεννήθηκε στο Dunston της Αγγλίας ο Brian Johnson, τραγουδιστής τωνβ Geordie, που το 1973 έφτασαν στο Νο.6 του βρετανικού chart με το single “All Because Of You”. To 1980 έγινε μέλος των AC/DC μετά τον θάνατο του τραγουδιστή του συγκροτήματος Bon Scott. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το No.1 στην Βρετανία και No.4 στις ΗΠΑ άλμπουμ με τίτλο ‘Back In Black’, που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περί τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα σ’ όλο τον κόσμο. Από τότε μέχρι σήμερα είναι ο βασικός τραγουδιστής των AC/DC.

Στις 5 Οκτωβρίου 1951 γεννήθηκε στο Dún Laoghaire της Ιρλανδίας ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bob Geldof που με το συγκρότημα Boomtown Rats είχε το 1979 το No.1 single στην Βρετανία “I Don’t Like Mondays” ακόμη 10 Top 40 τραγούδια στην Βρετανία. Ο Geldof ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω απ’ το Band Aid – Live Aid όταν είδε στο BBC news το ρεπορτάζ για την πείνα που έπληττε την Αιθιοπία. Μαζί με τον Midge Ure των Ultravox, έγραψε το τραγούδι “Do They Know It’s Christmas?” για τα παιδιά της Αιθιοπίας.