• Στις 2 Οκτωβρίου 1951 γεννήθηκε στο Wallsend του Northumberland στην Αγγλία ο Gordon Matthew Thomas Sumner που όλοι τον γνωρίζουμε με το καλλιτεχνικό  Sting. Τραγουδιστής, τραγουδοποιός  και κινητήριος μοχλός των Police με τους οποίους πήγε στο No.1 σε Βρετανία και Αμερική με το single “Every Breath You Take”. Επίσης είχαν άλλα 4 Νο.1 στην Βρετανία. Ως σόλο καλλιτέχνης είχε την επιτυχία “Englishman In New York” ακόμη δεκαπέντε Top 40 singles. Ο Sting έχει τιμηθεί με 16 βραβεία Grammy και έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.
  • Στις 2 Οκτωβρίου 1950 γεννήθηκε στο Guildford, στην Αγγλία ο κιθαρίστας Mike Rutherford, που ήταν μέλος των Genesis με τους οποίους είχαν το 1986 το No.1 single “Invisible Touch” στις ΗΠΑ και επίσης 6 No.1 άλμπουμ στην Βρετανία. Το 1989 με το συγκρότημά του Mike And The Mechanics είχε το No.1 στις ΗΠΑ και No.2 στην Βρετανία με το single “The Living Years”.
  • Στις 2 Οκτωβρίου 1945 γεννήθηκε στο New Rochelle της Νέας Υόρκης ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Don McLean. Το 1971 ανέβηκε στην κορυφή των charts στις ΗΠΑ και το 1972 στην Βρετανία με το single “American Pie”, που ήταν εμπνευσμένο απ’ τον θάνατο του Buddy Holly.
  • Στις 2 Οκτωβρίου 1971 ο Rod Stewart όχι μόνο έφτασε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart αλλά στρογγυλοκάθισε εκεί για 5 εβδομάδες με το “Maggie May / Reason To Believe”, που ήταν και το πρώτο του σόλο No.1 . Την ίδια ημέρα πήγε στο No.1 και το άλμπουμ του ‘Every Picture Tells A Story’ για τέσσερεις εβδομάδες τόσο στο αμερικάνικο άλμπουμ chart όσο και στο βρετανικό.
  • Στις 2 Οκτωβρίου 1982 οι Dire Straits ανέβηκαν για τέσσερεις εβδομάδες στο No.1 των άλμπουμ της Βρετανίας με το ‘Love Over Gold’.
  • Στις 2 Οκτωβρίου 1982 οι Musical Youth ανέβηκαν στην πρώτη θέση των βρετανικών singles με το τραγούδι “Pass The Dutchie”. To συγκρότημα δημιουργήθηκε από μαθητές ηλικίας 11 έως 16 ετών απ’ το Birmingham.