Στις 29 Σεπτεμβρίου 1979 οι Police ανέβηκαν για πρώτη φορά στο No.1 της Βρετανίας με το single “Message In A Bottle”. To τραγούδι ήταν το πρώτο single που κυκλοφόρησε απ’ το άλμπουμ τους ‘Reggatta de Blanc’. Πήγε στην κορυφή του chart στην Ιρλανδία αλλά στις ΗΠΑ μόλις που έφτασε στο No.74.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1984 ο Prince and the Revolution πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 στο αμερικάνικο singles chart με το “Let’s Go Crazy”, που ήταν το δεύτερο No.1 του Prince στις ΗΠΑ, και No.7 στην Βρετανία. Το τραγούδι «ανοίγει» τόσο το άλμπουμ ‘Purple Rain’ όσο και την ομώνυμη ταινία.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1990 η Maria McKee ανέβηκε στο No.1 των Βρετανικών singles με το τραγούδι “Show Me Heaven” που ακούγεται στην ταινία ‘The Days Of Thunder’ στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Tom Cruise.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1935 γεννήθηκε στο Ferriday της Louisiana στις ΗΠΑ ο θρύλος τoy Rock ‘n Roll Jerry Lee Lewis, τραγουδιστής και πιανίστας. To τραγούδι που ξεκίνησε τον θρύλο ήταν το “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” του 1957, και το ακολούθησαν το “Great Balls Of Fire” που πήγε στο No.1 σε ΗΠΑ και Βρετανία, και οι επιτυχίες “Breathless” και “High School Confidential”. Όμως η καριέρα του που μόλις είχε απογειωθεί σκιάστηκε απ’ τον γάμο του με την 13χρονη εξαδέλφη του  Myra Gale Brown. Βεβαίως ο Jerry Lee δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει και να τραγουδάει μέχρι σήμερα, όχι μόνο το αγαπημένο του Rock αλλά και Country.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 1948 γεννήθηκε στο Flint του Michigan στις ΗΠΑ ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Mark Farner, μέλος και κινητήρια δύναμη αλλά και βασικός τραγουδιστής στις περισσότερες επιτυχίες των Grand Funk Railroad  που είχαν το No.1 single στις ΗΠΑ με την εκτέλεση του “The Loco-Motion”. Οι Grand Funk ήταν το πιο πετυχημένο αμερικάνικο Heavy Metal συγκρότημα των 70s με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια άλμπουμ.