Στις 20 Σεπτεμβρίου 1975 το τραγούδι “Fame” έγινε το πρώτο No.1 του David Bowie στην Αμερική. Το τραγούδι γράφτηκε απ’ τους Carlos Alomar, David Bowie και τον  John Lennon. Η  φωνή του Lennon ακούγεται προς το τέλος του τραγουδιού να επαναλαμβάνει “Fame, Fame, Fame”.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1969 οι Archies – ένα στούντιο γκρουπ που βασίστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά comic- έφτασε στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “Sugar Sugar”. Στην Βρετανία πήγε στο Νο.1 για οκτώ εβδομάδες.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1969 οι Blind Faith started πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 στο βρετανικό άλμπουμ chart με το 1ο τους και μοναδικό στούντιο άλμπουμ. Ουσιαστικά οι Blind Faith ήταν το 1ο supergroup καθώς μέλη του ήταν οι Eric Clapton, Steve Winwood, Ginger Baker και Rick Grech. Οι Blind Faith πήγαν και στην Αμερική στο No.1.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1970 οι Rolling Stones με το live άλμπουμ ‘Get Yer Ya-Ya’s Out!’ πήγαν για δύο εβδομάδες στο No.1 του Βρετανικού chart. Η ηχογράφηση έγινε στις 27 και 28 Νοεμβρίου 1969 στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη.  Στο άλμπουμ παρουσιάζονται τα “Jumpin Jack Flash”, “Honky Tonk Woman”,  “Midnight Rambler”, “Sympathy For The Devil”, “Love In Vain”, “Street Fighting Man” και άλλα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1980 η Kate Bush είχε το πρώτο της No.1 άλμπουμ στην Βρετανία με το ‘Never For Ever’. Είναι η πρώτη φορά που μια Βρετανίδα solo καλλιτέχνης βρίσκεται στην πρώτη θέση των βρετανικών άλμπουμ.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1986 ο Huey Lewis and the News πήγαν για τρεις εβδομάδες στο No.1 του singles chart στις ΗΠΑ με το “Stuck With You”.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2009 οι Βρετανοί Muse είχαν το No.1 στο άλμπουμ chart της Βρετανίας με το πέμπτο τους άλμπουμ που είχε τίτλο ‘The Resistance’. Ξεχωρίζει το τραγούδι “Uprising”.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1966 γεννήθηκε στην  Praia da Vitória, Terceira στις Azores της Πορτογαλίας ο Πορτογαλο – Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Nuno Bettencourt. Σε ηλικία 4 ετών μετακόμισε με την οικογένειά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έγινε γνωστός σαν κιθαρίστας του συγκροτήματος Extreme. Μαζί τους είχε την τεράστια επιτυχία το 1991 με το Νο.1 στις ΗΠΑ και Νο.2 στην Βρετανία single “More Than Words”. Ο Nuno Bettencourt θεωρείται σαν ένας απ’ τους βιρτουόζους της κιθάρας, με επιρροές απ’ τον Eddie Van Halen, αλλά και τον Brian May των Queen.