Οι Gov’t Mule είναι ένα συγκρότημα που παίζει southern Rock. Ξεκίνησε to 1994 σαν side project των Allman Brothers Band απ’ τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Warren Haynes και τον μπασίστα Allen Woody που και οι δύο ήταν μέλη των Allman Brothers Band απ’ το 1989.

Οι Mule ξεκίνησαν σαν power trio με τους Warren Haynes, κιθάρα και φωνή, Allen Woody μπάσο και Matt Abts στα ντραμς.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1995 με τίτλο, τι άλλο ‘Gov’t Mule’. Ακολούθησε το εκπληκτικό Live at Roseland Ballroom, Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ με τίτλο ‘Dose’, το ακολούθησε ένα ακόμη ζωντανό άλμπουμ το ‘Live…With A Little Help from Our Friends’ , για να έρθει το 2000 το στούντιο άλμπουμ ‘Life Before Insanity’. Όμως τον Αύγουστο του 2000, ο μπασίστας Allen Woody βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Νέα Υόρκη. Οι Mule αποφάσισαν να συνεχίσουν με διάφορους προσκεκλημένους μπασίστες. Έτσι κυκλοφόρησαν το Deep End.

Το πρώτο άλμπουμ μετά τον θάνατο του Woody ήταν το 2004, το ‘Deja Voodoo’ στην ηχογράφηση του άλμπουμ προστέθηκαν Andy Hess στο μπάσο και ο κημπορντίστας Danny Louis. Με την ίδια σύνθεση έβγαλαν και το επόμενο άλμπουμ ‘High and Mighty’ το 2006.

Το 2009 έβγαλαν το άλμπουμ ‘By a Thread’. Στο μπάσο είναι ο Jorgen Carlsson και συμμετέχει και ο κιθαρίστας Billy Gibbons των ZZ Top.

Ακολούθησε το τριπλό ζωντανό ‘Mulennium’ και μια μεγάλη αποχή από ηχογραφήσεις για να φτάσουμε τον Σεπτέμβριο του 2013 που οι Mule κυκλοφορούν το ‘Shout!’

Τον Ιούνιο του 2017 οι Mule κυκλοφορούν το άλμπουμ ‘Revolution Come..Revolution Go’ που είναι το τελευταίο μέχρι σήμερα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος.

Η επιλογή των τραγουδιών ελπίζουμε να είναι ενδιαφέρουσα αλλά και να φωτίζει την πορεία των Gov’t Mule μέχρι σήμερα μέσα απ’ τις στούντιο ηχογραφήσεις τους.