• Στις 13 Σεπτεμβρίου 1941 γεννήθηκε στο Kingston upon Thames του Surrey στην Αγγλία, ο Καναδός τραγουδιστής και μουσικός David Clayton-Thomas, που έγινε γνωστός με το jazz-rock Αμερικάνικο συγκρότημα Blood Sweat & Tears. Το 1968 ανέβηκαν στο Νο.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το δεύτερο άλμπουμ τους και πρώτο με τραγουδιστή τον Clayton-Thomas, ‘Blood Sweat & Tears’. Είχαν μια σειρά από επιτυχίες με τραγούδια όπως τα “Spinning Wheel”, “You’ve Made Me So Very Happy”, “And When I Die”, “Hi-De-Ho”, “Lucretia MacEvil” και άλλα. Ο David Clayton-Thomas έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy μεταξύ των οποίων και για την ‘Καλύτερη Ερμηνεία από Άνδρα Τραγουδιστή’.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1944 γεννήθηκε στο Σικάγο ο Αμερικανός τραγουδιστής του συγκροτήματος Chicago, Peter Cetera. To 1976 είχε την No.1 επιτυχία σε ΗΠΑ και Βρετανία “If You Leave Me Now”. To 1985 έφυγε απ’ τους Chicago, για να κάνει solo καριέρα. Το 1986 είχε το Νο.1 single στις ΗΠΑ και Νο.3 στην Βρετανία “Glory Of Love” απ’ την ταινία ‘The Karate Kid Part II’.  To 2016 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Chicago εντάχθηκαν στο Rock and Roll hall Of Fame.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1963 γεννήθηκε στην Mesa της California o Dave Mustaine, ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και τραγουδιστής του Metal συγκροτήματος Megadeth. Ο Mustaine υπήρξε για μικρό χρονικό διάστημα μέλος των Metallica, χωρίς όμως να λάβει μέρος σε κάποια ηχογράφηση.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1952 η Καλιφορνέζα τραγουδίστρια της Pop αλλά και της jazz «χτύπησε» την πρώτη θέση του chart με το “You Belong To Me”.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1969 το συγκρότημα που έφτιαξε ο Carlos Santana και που είχε την επωνυμία Santana, έφτασε στην 1η θέση των αμερικάνικων άλμπουμ με το άλμπουμ ‘Santana’.To άλμπουμ έσπαγε τις κατεστημένες φόρμες και εγκαινίασαν το καυτό latin rock με τραγούδια όπως τα “Evil Ways”, “Jingo” και “Soul Sacrifice”. Σε πρώτο πλάνο τα κρουστά και η ανεπανάληπτη κιθάρα του Carlos Santana.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1975 το άλμπουμ των Isley Brothers με τίτλο ‘The Heat Is On’ έφτασε στο No.1 του αμερικάνικου άλμπουμ chart. Ένα απ’ τα καλύτερα άλμπουμ των Isley Brothers που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε εκρηκτικά funk κομμάτια όπως το εξαιρετικό “Fight The Power” και σέξυ slow όπως τα “For The Love Of You”.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1986 στο No.1 του βρετανικού singles chart έφτανε ένα κομμάτι που είχε κάνει προηγουμένως επιτυχία, το “Don’t Leave Me This Way”. Πρώτα το 1975 με τον Harold Melvin & the Blue Notes μετά με την Thelma Houston και τώρα με τους Communards.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1987 o Michael Jackson επιστρέφει θριαμβευτικά μετά το ανεπανάληπτο ‘Thriller’ μ’ ένα εξ ίσου εντυπωσιακό άλμπουμ το ‘Bad’. To άλμπουμ ανεβαίνει στο No.1 στην Βρετανία και μένει εκεί για πέντε εβδομάδες, ενώ στις ΗΠΑ πήγε λίγο καλύτερα μένοντας στο Νο.1 για έξι εβδομάδες. Μια σειρά τραγουδιών του άλμπουμ έγιναν επιτυχίες, τα “Bad”, “Smooth Operator”, “Dirty Diana”, “The Way You Make Me Feel”, “Man In the Mirror” και “I Just Can’t Stop Loving You”
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 οι Βρετανοί Verve ανεβαίνουν στο No.1 της Βρετανίας με το single “The Drugs Don’t Work” για πρώτη και μοναδική φορά. Το τραγούδι υπάρχει στο άλμπουμ του συγκροτήματος Urban Hymns.
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου 2009 η Vera Lynn πηγαίνει στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ με το ‘We’ll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn’. Με αυτό το άλμπουμ η Vera Lynn η μεγαλύτερη εν ζωή καλλιτέχνης που έχει ένα άλμπουμ στο No.1. Ήταν τότε 92 ετών.