• Στις 10 Σεπτεμβρίου 1964 οι Kinks με το τρίτο τους single “You Really Got Me”, έφτασαν στο No.1 του βρετανικού singles chart. Στην ηχογράφηση μετέχει και ο μετέπειτα ιδρυτής και κιθαρίστας των Led Zeppelin, Jimmy Page ο οποίος παίζει tambourine.  Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο Ray Davies, ενώ ο αδελφός του Dave που ήταν ο κιθαρίστας του γκρουπ, για να πετύχει αυτόν τον «βρώμικο» ήχο, έσκισε τους κώνους  των ηχείων. Το τραγούδι θεωρείται σαν ένας απ’ τους πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε το hard rock. Το “You Really Got Me” αποτέλεσε και το πρώτο single που κυκλοφόρησαν οι Van Halen.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 1966 οι Beatles ανέβηκαν για 6 εβδομάδες στο No.1 του άλμπουμ chart στις ΗΠΑ με το ‘Revolver’. Αυτό ήταν το ένατο No.1 άλμπουμ των Beatles  στην Αμερική.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 1966 το “You Can’t Hurry Love” των Supremes ανέβηκε για δύο εβδομάδες στο No.1 των αμερικάνικων singles. Ήταν το 6ο αμερικάνικο No.1. των Supremes. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.3 αλλά το 1982 η διασκευή του απ’ τον Phil Collins έφτασε μέχρι την κορυφή.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 1968 οι Beatles πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Hey Jude”, το 15ο No.1 των Beatles στην Βρετανία. Ήταν το 1ο single που κυκλοφόρησε η εταιρεία των Beatles η Apple και το μεγαλύτερο σε διάρκεια Νο.1 στην ιστορία με επτά λεπτά και 10 δευτερόλεπτα.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 1983 ο Michael Sembello που ήταν πρώην κιθαρίστας στον Stevie Wonder, πήγε για δύο εβδομάδες στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “Maniac”. To κομμάτι ακούγεται στην ταινία ‘Flashdance’.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 1988 ο Phil Collins πήγε στο No.1 του βρετανικού singles με το “A Groovy Kind Of Love”. To τραγούδι ήταν επιτυχία το 1966 απ’ τους Mindbenders που το είχαν φτάσει μέχρι το No.2.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 2006 οι Scissor Sisters ανέβηκαν στο No.1 των βρετανικών singles με το τραγούδι “I Don’t Feel Like Dancin”, που ήταν το πρώτο Νο.1 του αμερικάνικου συγκροτήματος στην Βρετανία. Στο τραγούδι μετέχει και ο Elton John τόσο στην σύνθεσή του, όσο και σαν πιανίστας στην ηχογράφηση.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 1945  γεννήθηκε ο Πορτορικάνος τραγουδιστής, μουσικός και συνθέτης `, Jose Feliciano που έγινε ιδιαίτερα γνωστός για αρκετές διεθνείς επιτυχίες που είχε, όπως με την διασκευή του τραγουδιού των Doors “Light My Fire”. To άλμπουμ του με τίτλο ‘Feliciano!’ έφτασε μέχρι το No.2 του αμερικάνικου chart.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 1950 γεννήθηκε στο Lawrence της Μασσαχουσέτης των ΗΠΑ ο Anthony Joseph Pereira που έγινε γνωστός με το επαγγελματικό Joe Perry, κιθαρίστας των Aerosmith με τους οποίου είχε επιτυχίες με τo “Love In An Elevator”, το εμβληματικό  “Dream On” ενώ έφτασαν και στο No.1 των αμερικάνικων singles με το “I Don’t Want To Miss A Thing”. To άλμπουμ τους του 1989 ‘Pump’ έμεινε για 53 εβδομάδες στα αμερικάνικα charts και το 1993 έφτασαν στο αμερικάνικο No.1 & No.2 στην Βρετανία με το άλμπουμ ‘Get A Grip’ οι Aerosmith είναι το πλέον επιτυχημένο Αμερικάνικο hard rock συγκρότημα όλων των εποχών με πωλήσεις δίσκων πάνω από 150 εκατομμύρια παγκοσμίως.