Στις 9 Σεπτεμβρίου 1941 γεννήθηκε στο Dawson της Georgia στις ΗΠΑ ο Otis Redding, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων αλλά και ανιχνευτής ταλέντων.

Ο Redding θεωρείται σαν ένας εκ’ των μεγαλύτερων τραγουδιστών στην ιστορία της αμερικάνικης pop μουσικής και εκ’ των σημαντικότερων καλλιτεχνών της soul μουσικής και του Rhythm & Blues.

To στυλ που τραγούδαγε ο Redding είναι σαφώς επηρεασμένο απ’ τα gospel και παρ’ όλο που η φωνή του δεν είχε τεράστια έκταση, δηλαδή δεν κατέβαινε πολύ χαμηλά ούτε ανέβαινε πολύ ψηλά ήταν η εκπληκτική ερμηνεία του και το πάθος που ανάβλυζε μέσα απ’ τα  τραγούδια του, που τον έκαναν ανεπανάληπτο.

Δυστυχώς ο Otis Redding σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 10 Δεκεμβρίου 1967. Μόλις είχε ηχογραφήσει την ανεπανάληπτη επιτυχία του με τίτλο “(Sittin’ On) The Dock Of The Bay” και παρ’ όλο που η εταιρεία του θεωρούσε ότι το τραγούδι δεν ήταν αρκετά soul και πίστευαν ότι θα αποτύχει, μετά τον θάνατό του το κυκλοφόρησαν με αποτέλεσμα να γίνει το πρώτο No.1 στο Billboard Hot 100 από καλλιτέχνη που δεν ήταν εν ζωή.

Η ιστορία του Otis Redding ξεκίνησε το 1962 με το πρώτο του single στην Stax με τίτλο “These Arms of Mine”. Ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα το άλμπουμ  ‘Pain in My Heart‘ και μετά τα ‘The Great Otis Redding Sings Soul Ballads’, ‘Otis Blue: Otis Redding Sings Soul’, ‘The Soul Album’, ‘Complete & Unbelievable: The Otis Redding Dictionary of Soul’, το ντουέτο με την Carla Thomas ‘King & Queen’, το ζωντανό ‘Live in Europe’ για να φτάσουμε το 1968 στα μεταθανάτια ‘The Dock Of The Bay’ και τα ‘Love Man’ και ‘Tell The Truth’ και το ανεπανάληπτο live ‘In Person at the Whisky A Go Go’ ηχογράφηση απ’ τον Απρίλιο του 1966 στο Los Angeles.

Ο Otis Redding έλαβε μετά θάνατον πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων 2 βραβεία Grammy, To Grammy Lifetime Achievement Award, εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame καθώς και στο Songwriters Hall of Fame.