• Στις 7 Σεπτεμβρίου 1951 γεννήθηκε στο Akron του Ohio στις ΗΠΑ η Chrissie Hynde, τραγουδίστρια, κιθαρίστας, ιδρυτικό και το μόνο σταθερό  μέλος του ροκ συγκροτήματος The Pretenders του οποίους ίδρυσε το 1978 με τους Pete Farndon, James Honeyman-Scott και Martin Chambers. Η Hynde έχει κυκλοφορήσει επίσης διάφορα τραγούδια σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες όπως ο Frank Sinatra, η Cher, οι UB40 κ.α. Το 2005 εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Pretenders. To 1980 είχε Στην Βρετανία το No.1 single “Brass In The Pocket” και το 1985 το επίσης No.1 single “I Got You Babe” σε συνεργασία με τους UB40 και το 1995  πάλι στο Νο.1 με το “Love Can Build a Bridge” μαζί με την Cher, την Neneh Cherry και τον Eric Clapton.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1934 γεννήθηκε στο Inverness του Mississippi των ΗΠΑ ο James Milton Campbell Jr. γνωστός ως Little Milton, τραγουδιστής και κιθαρίστας των blues γνωστός απ’ τις επιτυχίες “We’re Gonna Make It”, “Baby, I love You” και “Grits Ain’t Groceries”. O Little Milton πέθανε στις 4 Αυγούστου 2005.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1936 γεννήθηκε στο Lubbock του Texas στις ΗΠΑ ο Charles Hardin Holley που έγινε γνωστός επαγγελματικά με το όνομα Buddy Holly τραγουδιστής και τραγουδοποιός με τους Crickets. To 1957 είχε το No.1 στις ΗΠΑ με το “That’ll Be The Day” και το 1959 το No.1 single στην Βρετανία με το “It Doesn’t Matter Anymore” και ακόμη πάνω από 15 άλλα Top 40 singles στην Βρετανία. Επηρέασε τόσο τους Beatles όσο και τους Rolling Stones. Ο Holly σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με τους Big Bopper και Ritchie Valens στις 3 Φεβρουαρίου 1959.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1947 γεννήθηκε στο Newark του New Jersey στις ΗΠΑ η τραγουδίστρια Gloria Gaynor, μια απ’ τις ντίβες της εποχής της Disco των 70’ς. Πιο γνωστές επιτυχίες της τα “I Will Survive”, “Never Can Say Goodbye”, “I Am What I Am” και “Let Me Know”. To 1980 το “I Will Survive” έλαβε το βραβείο Grammy για την ‘Καλύτερη Disco Ηχογράφηση’.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1959 ο Craig Douglas ανέβηκε στο No.1 των βρετανικών singles με την δική του εκτέλεση της επιτυχίας του Sam Cooke “Only Sixteen”.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1968 οι Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones και John Bonham έκαναν το ντεμπούτο τους στην σκηνή σε ένα club στα περίχωρα της Κοπεγχάγης στην Δανία. Παρουσιάστηκαν σαν οι ‘New Yardbirds’ και οι τοπικές κριτικές που ακολούθησαν την εμφάνισή τους ήταν ότι «Η ερμηνεία τους ήταν αψεγάδιαστη, η μουσική τους αντηχούσε στα αυτιά μας για πολλές ώρες μετά το τέλος της παράστασης και οι ‘Νέοι Yardbirds’ ήταν τουλάχιστον τόσο καλοί όσο και οι παλιοί.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1976 οι ABBA ανεβαίνουν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Dancing Queen”, που ήταν το τέταρτο No.1 του συγκροτήματος στην Βρετανία και το μοναδικό τους No.1 στις ΗΠΑ.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1985 οι David Bowie και Mick Jagger πάνε στο No.1 των βρετανικών singles με την εκτέλεση της επιτυχίας του 1964 των Martha Reeves and The Vandellas “Dancing In The Street”.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1985 o John Parr ανεβηκε για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “St Elmo’s Fire”, απ’ την ομώνυμη ταινία. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το Νο.6.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 1997 οι Fleetwood Mac πάνε στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ με το ‘The Dance’. Το άλμπουμ πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ και έβγαλε τρία singles, τα: “Landslide”, “The Chain” και “Silver Springs”.
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 2003 οι Black Eyed Peas ανέβηκαν στοπ No.1 του βρετανικού singles chart και έμειναν εκεί για 6 εβδομάδες, με το κομμάτι “Where Is The Love”. Το τραγούδι ήταν το πιο πετυχημένο εμπορικά single του 2003. Στην ηχογράφηση συμμετείχε και ο Justin Timberlake ο οποίος όμως δεν αναφέρεται στα credits.