• Στις 6 Σεπτεμβρίου 1943 γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας ο Roger Waters: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μπασίστας και συνιδρυτής των Pink Floyd. Μετά την αποχώρηση του Syd Barrett απ’ το συγκρότημα το 1968, ο Waters έγινε ο βασικός στιχουργός των  Pink Floyd κάτω απ’ την καθοδήγηση του οποίου το συγκρότημα πέτυχε παγκόσμια αναγνώριση με τα άλμπουμ ‘The Dark Side of the Moon’ (1973), ‘Wish You Were Here’ (1975), ‘Animals’ (1977), και ‘The Wall’ (1979). Στις αρχές των 80ς οι Pink Floyd είχαν γίνει ένα απ’ τα πλέον επιτυχημένα καλλιτεχνικά αλλά και εμπορικά συγκροτήματα. Μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια άλμπουμ. Το 1985 ο Waters αποχώρησε απ’ το γκρουπ λόγω διαφορών σ’ ότι αφορά την δημιουργική κατεύθυνση, άρχισε δικαστικό αγώνα για την χρήση του ονόματος και του υλικού, η οποία τελικά διευθετήθηκε εξωδικαστικά το 1987. Ο Waters μετά την αποχώρησή τους απ’ τους Pink Floyd κυκλοφόρησε σειρά επιτυχημένων άλμπουμ. Μέχρι σήμερα είναι το πιο ενεργό μέλος των Pink Floyd με εξαιρετικά live κονσέρτα όπου παρουσιάζει το ‘Dark Side of The Moon’ και το ‘The Wall’ με τεράστια επιτυχία.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 1925 γεννήθηκε στο Mississippi των ΗΠΑ ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των blues Jimmy Reed. Απ’ τα τραγούδια του ξεχωρίζουν τα “Honest I Do” (1957), “Baby What You Want Me to Do” του 1960, “Big Boss Man” και  “Bright Lights, Big City” του 1961. Ο Reed επηρέασε τον Elvis Presley, τον Hank Williams Jr., αλλά και τους Rolling Stones. Ο Reed πέθανε στις 29 Αυγούστου 1976.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 1953 ο Guy Mitchell πήγε στο No.1 των βρετανικών singles με το “Look At That Girl” που ήταν το δεύτερο  No.1 του καλλιτέχνη το 1953. Ο Mitchell ήταν διεθνής αστέρας της εποχής και στα 50’ς οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια singles.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 1967 o Engelbert Humperdinck βρέθηκε στο No.1 του Βρετανικού singles chart με το τραγούδι “The Last Waltz”, που ήταν το δεύτερο No.1 single του Humperdinck στην Βρετανία.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 1975 ο Glen Campbell ανέβηκε για δύο εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Rhinestone Cowboy”. Ήταν το 1o No.1 του Glen Campbell μετά από 13 Top 40 επιτυχίες. Ο δίσκος ήταν υποψήφιο για 3 Grammy και αναδείχτηκε σαν το τραγούδι της χρονιάς για το  1976 απ’ την Country Music Association.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 1975 ο Rod Stewart ανέβηκε στο No.1 των βρετανικών singles με την εκτέλεση του τραγουδιού “Sailing” των Sutherland Brothers.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 1980 οι Jam πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Start!”, που ήταν το δεύτερο No.1 του συγκροτήματος στην Βρετανία.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 1986 το γυναικείο συγκρότημα Bananarama διασκευάζει το τραγούδι “Venus” των Ολλανδών Shocking Blue απ’ το 1970 και ανεβαίνει στο No.1 του αμερικάνικου singles chart, κάτι που είχε πετύχει και η original εκτέλεση.
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 η Barbra Streisand μεγαλώνει το ρεκόρ της στα αμερικάνικα charts με το 11ο No.1 άλμπουμ της στις ΗΠΑ που έχει τίτλο ‘Encore: Movie Partners Sing Broadway’.  Η Streisand κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα No.1 άλμπουμ από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα και ξεπέρασε τον Presley που είχε 10. Στο άλμπουμ συνεργάζεται με: Anne Hathaway, Daisy Ridley, Patrick Wilson, Anthony Newley, Alec Baldwin, Hugh Jackman, Melissa McCarthy, Seth McFarlane, Antonio Banderas, Chris Pine και Jammie Foxx.