• Στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 γεννήθηκε στην Ζανζιβάρη ο Περσο-Ινδικής καταγωγής Farrokh Bulsara που έγινε γνωστός με το όνομα Freddie Mercury τραγουδιστής των Queen. Το 1975 με τους Queen είχε το No.1 single “Bohemian Rhapsody” που έγινε πάλι No.1 το 1991,και πάνω από 40 άλλα βρετανικά Top 40 singles. Το 1980 είχε το No.1 single “Crazy Little Thing Called Love” στις ΗΠΑ. Ο Mercury πέθανε από βρογχοπνευμονία στις 24 Νοεμβρίου 1991, μόλις μια ημέρα αφού έκανε δημόσια γνωστό ότι είχε προσβληθεί απ’ τον ιό HIV. O Mercury θεωρείται σαν ένας απ’ τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της Rock, με φωνή που είχε έκταση 4 οκτάβες. Σαν μέλος των Queen εισήχθη μετά θάνατον στο  the Rock and Roll Hall of Fame το 2001, στο Songwriters Hall of Fame το 2003 και στο UK Music Hall of Fame το 2004.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 1945 γεννήθηκε στην Γλασκώβη της Σκωτίας ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Al Stewart. Ο Stewart είναι γνωστός απ’ την επιτυχία του 1976 “Year of the Cat”, απ’ το ομώνυμο άλμπουμ. Ακολούθησε το πλατινένιο άλμπουμ  ‘Time Passages’.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 γεννήθηκε στην Omaha της Nebraska των ΗΠΑ ο ντράμερ Buddy Miles. Συνεργάστηκε με τους The Ink Spots, Wilson Pickett, Santana, Electric Flag και με τον Jimi Hendrix. Ο Miles είναι μέλος του Band Of Gypsies του Jimi Hendrix και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο άλμπουμ, έχει παίξει επίσης στα άλμπουμ ‘Electric Ladyland’ και ‘The Cry of Love’ του Hendrix. Μετά τον θάνατο του Hendrix κυκλοφόρησε το εκπληκτικό άλμπουμ ‘Them Changes’. O Buddy Miles πέθανε στις 28 Φεβρουαρίου 2008 σε ηλικία 60 ετών μετά από μακροχρόνια ασθένεια.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 1981 η Stevie Nicks πήγε στο No.1 των αμερικάνικων άλμπουμ με το ‘Bella Donna’ στο οποίο  υπάρχουν τα τραγούδια “Stop Draggin’ My Heart Around” ντουέτο με τον  Tom Petty, “Leather and Lace” ντουέτο με τον Don Henley, η επιτυχία “Edge of Seventeen” και το “After the Glitter Fades”. Πιθανότατα το καλύτερο άλμπουμ της Stevie Nicks.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 1981 οι Soft Cell πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με την εκτέλεση του ‘Tainted Love”. To τραγούδι ήταν επιτυχία το 1964 για την Gloria Jones.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 1998 oi Aerosmith κατάφεραν να φτάσουν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart, για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι σήμερα με την σύνθεση της Diane Warren “I Don’t Want To Miss A Thing”. Το τραγούδι ακούγεται στην ταινία του 1998 Armageddon.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 1998 οι Ουαλοί Manic Street Preachers είχαν το πρώτο τους No.1 single στην Βρετανία με το  τραγούδι “If You Tolerate This Your Children Will Be Next”.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου 1999 μετά από 58 εβδομάδες στο Βρετανικό άλμπουμ chart η Shania Twain πήγε στο No.1 με το ‘Come On Over’. Το άλμπουμ έγινε το μεγαλύτερο best seller της country. Μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα.