• Στις 3 Σεπτεμβρίου 1934 γεννήθηκε στο Gilmer του Texas o blues κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Freddie King. Οι πιο γνωστές ηχογραφήσεις του είναι τα instrumental “Hide Away” το 1961, το “San-Ho-Zay,” επίσης το (1961) και το  “The Stumble” του 1962. Με το άλμπουμ ‘Freddy King Sings’ γίνεται γνωστός και για το τραγουδιστικό του ταλέντο. Ηχογραφεί τα “You’ve Got to Love Her with a Feeling”, “I’m Tore Down” και το “Have You Ever Loved A Woman” που το διασκεύασε ο Eric Clapton στο άλμπουμ Derek and The Dominos ‘Layla’. O Freddie King πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου 1976 σε ηλικία 42 ετών.
  • Στις 3 Σεπτεμβρίου 1947 γεννήθηκε στο Ανατολικό Belfast στην Βόρειο Ιρλανδία, ο Eric Bell ο χαρισματικός πρώτος κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Thin Lizzy. Μετά τους Thin Lizzy έφτιαξε την Eric Bell Band που υπηρετεί το blues-rock και έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ.
  • Στις 3 Σεπτεμβρίου 1966 ο Donovan πήγε στο  No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι του “Sunshine Superman”.  Στην Βρετανία το τραγούδι έφτασε μέχρι το No.2  του chart. Στο κομμάτι συμμετέχει και ο μετέπειτα κιθαρίστας των Yardbirds και στην συνέχεια των Led Zeppelin, Jimmy Page.
  • Στις 3 Σεπτεμβρίου 1977 ένα μήνα μετά τον θάνατο του Elvis Presley το άλμπουμ του ‘Moody Blue’ πήγε στην κορυφή των άλμπουμ στην Βρετανία και το “Way Down” στο No.1 του singles chart ισοφαρίζοντας έτσι τους Beatles με 17 No.1 επιτυχίες.
  • Στις 3 Σεπτεμβρίου 2006 ο Justin Timberlake με τους  Timbaland ανέβηκαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το κομμάτι “SexyBack” που ήταν το πρώτο του No.1 στην Βρετανία. Με αυτό το τραγούδι  ο Timberlake και οι Timbaland το 2007 κέρδισαν το βραβείο Grammy για το καλύτερο Χορευτικό τραγούδι. Στις ΗΠΑ όχι μόνο έφτασε στο No.1 αλλά έμεινε εκεί για 7 εβδομάδες, περισσότερο από κάθε άλλο κομμάτι το 2006.