• Στις 31 Αυγούστου 1945 γεννήθηκε στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Van Morrison. Ο Βορειοιρλανδός καλλιτέχνης ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής των Them με τους οποίους είχε το 1965 την Νο.2 επιτυχία στην Βρετανία με το  single “Here Comes The Night”, και επίσης τις επιτυχίες “Baby, Please Don’t Go” και  “Mystic Eyes”. Όμως αυτό που έγινε κλασσικό ήταν η πίσω πλευρά του “Baby, Please Don’t Go” που είχε τον τίτλο “Gloria”.  Περισσότερα εδώ: https://rocknroller.net/index.php/2020/08/31/van-morrison/
  • Στις 31 Αυγούστου 1948 γεννήθηκε ο Γερμανός κιθαρίστας Rudolf Schenker που δημιούργησε το συγκρότημα Scorpions το 1965 σε ηλικία 17 ετών. Οι Scorpions to 1990 με την μπαλάντα τους “Wind Of Change” ανέβηκαν στην κορυφή των Ευρωπαικών  charts και έφτασαν στο No.4 στα singles στις ΗΠΑ.
  • Στις 31 Αυγούστου 1963 το γυναικείο τρίο Angels ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “My Boyfriend’s Back”. To τραγούδι έμεινε στην κορυφή για τρείς εβδομάδες.
  • Στις 31 Αυγούστου 1985 οι Dire Straits σαρώνουν το αμερικάνικο άλμπουμ chart με το ‘Brothers In Arms’ που θα μείνει στο No.1 για εννέα εβδομάδες. Το άλμπουμ θα πάει στο No.1 άλλων 25 χωρών και θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια σε πωλήσεις παγκοσμίως. Ήταν ένα απ’ τα πρώτα άλμπουμ στην ιστορία που ηχογραφήθηκε ψηφιακά απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Ξεχωρίζουν τα τραγούδια “Brothers In Arms”, “Money for Nothing”, Walk Of Life” και “So Far Away”.
  • Στις 31 Αυγούστου 1985 οι UB40 με την συμμετοχή της Chrissie Hynde της έξοχης τραγουδίστριας των Pretenders διασκευάζουν την παλιά επιτυχία των Sonny & Cher από’ το 1965 “I Got You Babe” σκαρφαλώνουν στο No.1 των βρετανικών singles.
  • Στις 31 Αυγούστου 1997 οι Oasis πάνε στο No.1 των άλμπουμ στην Βρετανία με το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ που έχει τίτλο ‘Be Here Now’. Οι Oasis είναι στην κορυφή της δημοφιλίας τους και το άλμπουμ ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Το ‘Be Here Now’ κρατάει μέχρι σήμερα τα σκήπτρα του άλμπουμ με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στις 31 Αυγούστου 2003 το τραγούδι του Elton John “Are You Ready For Love?” που χρησιμοποιείται σε τηλεοπτική διαφήμιση της Premiership (Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) ανεβαίνει στο No.1 του βρετανικού singles chart. Το εντυπωσιακό είναι ότι τραγούδι είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1979 και είχε φτάσει μόλις στο Νο.42.