• Στις 29 Αυγούστου 1924 γεννήθηκε στην Tuscaloosa της Alabama των ΗΠΑ η τραγουδίστρια και πιανίστα Dinah Washington που το 1959 έφτασε στο No.8 των αμερικάνικων singles με το “What A Diff’rence A Day Makes” για το οποίο την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το βραβείο Grammy για την ‘Καλύτερη Rhythm & Blues Ερμηνεία. Μετά την επιτυχία αυτή τραγούδησε το κομμάτι του Irving Gordon “Unforgettable” και μετά δύο πολύ επιτυχημένα ντουέτα το 1960 με τον  Brook Benton, το  “Baby (You’ve Got What It Takes)” που πήγε μέχρι το Νο.5 στο Pop και στο  No. 1 του R&B chart και το “A Rockin’ Good Way (To Mess Around and Fall in Love)” που έφτασε μέχρι το Νο.7 στο Pop και  No. 1 στο R&B chart. Τελευταία επιτυχία της ήταν το “September in the Rain” του 1961. Η Washington πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου 1963 σε ηλικία 39 ετών μετά από χρήση υπνωτικών χαπιών και χαπιών για αδυνάτισμα. Το 1984 εισήχθη στο ‘Big Band and Jazz Hall of Fame’ και το 1993 στο ‘Rock and Roll Hall of Fame’.
  • Στις 29 Αυγούστου 1981 η Aneka (που ήταν το όνομα που χρησιμοποίησε για την περίσταση η Σκωτσέζα folk τραγουδ0ίστρια Mary Sandeman) ανέβηκε στο No.1 του βρετανικού singles chart με το “Japanese Boy”. Ήταν το μοναδικό Top 40 κομμάτι της Sandeman, αλλά οι πωλήσεις του τραγουδιού ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια παγκοσμίως.
  • Στις 29 Αυγούστου 1987 οι Def Leppard είχαν το πρώτο τους No.1 άλμπουμ στην Βρετανία με το ‘Hysteria’ το οποίο σχεδόν ένα χρόνο μετά έγινε No.1 και στις ΗΠΑ. Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “Pour Some Sugar On Me”, “Love Bites”, “Hysteria” και “Rocket”.
  • Στις 29 Αυγούστου 1987 οι Los Lobos πήγαν για τρεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι του Ritchie Valens “La Bamba”, που έγινε No.1 και στην Βρετανία. Το “La Bamba” υπάρχει στο soundtrack της ομώνυμης ταινίας που είναι για την ζωή του Ritchie Valens.
  • Στις 29 Αυγούστου 1987 ο Rick Astley’s κάνει το ντεμπούτο του με την επιτυχία “Never Gonna Give You Up”, που πήγε στο No.1 των βρετανικών singles . Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην Βρετανία το 1987 κι το 1988 κέρδισε το βραβείο του ‘Καλύτερου Βρετανικού Τραγουδιού’ στα Brit Awards.
  • Στις 29 Αυγούστου 1999 ο Lou Bega σκαρφάλωσε στην κορυφή των singles στην Βρετανία με το κομμάτι “Mambo No 5”. Το κομμάτι που ήταν δημιουργία του Perez Prado ο οποίος και το πρώτο-ηχογράφησε το 1949.
  • Στις 29 Αυγούστου 2018 η Ariana Grande πήγε στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της που είχε τίτλο ‘Sweetener’. Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι Pharrell Williams, Nicki Minaj και Missy Elliott και έφτασε επίσης στην κορυφή του αμερικάνικου chart ενώ κέρδισε και το βραβείο Grammy για το «Best Pop Vocal Album» και αυτό ήταν και το πρώτο Grammy της Grande.