• Στις 28 Αυγούστου 1986 γεννήθηκε στο Λονδίνο η εξαιρετική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Florence Welch του συγκροτήματος Florence and the Machine. Το 2009 το άλμπουμ της ‘Lungs’ έφτασε στο No.1 των βρετανικών άλμπουμ και το 2015 στο Νο.1 τόσο του βρετανικού όσο και του αμερικάνικου άλμπουμ chart με το ‘How Big, How Blue, How Beautiful’
  • Στις 28 Αυγούστου 1965 γεννήθηκε στο Windsor του Ontario στον Canada η Eilleen Regina Edwards που έγινε παγκόσμια γνωστή με το καλλιτεχνικό Shania Twain. Το 1997 το άλμπουμ της ‘Come On Over’, έγινε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών από γυναίκα, ανεξαρτήτως είδους μουσικής με πωλήσεις πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.  Η Twain έχει λάβει 5 βραβεία Grammy kai 27 became the best-selling album of all time by a female musician in any genre, and the best-selling country album of all time selling more than 40 million copies worldwide. Twain has won 5 Grammy Awards και συχνά την αναφέρουν σαν η «Βασίλισσα της Country pop» Είναι απ’ τις πλέον επιτυχημένες εμπορικά επιτυχημένες καλλιτέχνες όλων των εποχών με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια άλμπουμ.
  • Στις 28 Αυγούστου 1982 γεννήθηκε στο  Jackson του Mississippi με ρίζες στο Texas η LeAnn Rimes. Αμερικανίδα τραγουδίστρια της country, που έγινε αστέρι σε πολύ μικρή ηλικία όταν σε ηλικία 13 ετών κυκλοφόρησε το τραγούδι “Blue” του Bill Mack. To 1997 έφτασε στο Νο.3 του αμερικάνικου singles chart με το “How Do I Live”, που στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.7 αλλά παρέμεινε στο chart για 30 εβδομάδες. Η LeAnn Rimes έχει βραβευθεί με 2 βραβεία Grammy και ένα American Music Award.
  • Στις 28 Αυγούστου 1961 ο Joe Dowell ανέβηκε στο No.1 των αμερικάνικων singles με το κομμάτι “Wooden Heart”. To τραγούδι έγινε γνωστό απ’ το φιλμ που πρωταγωνιστούσε ο  Elvis Presley με τον τίτλο G.I. Blues. Η εκτέλεση του Presley είχε πάει στο No.1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στις 28 Αυγούστου 1968 οι Simon And Garfunkel πήγαν για πέντε εβδομάδες στο No.1 του βρετανικού άλμπουμ chart με το ‘Bookends’. Ήταν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ των Simon And Garfunkel και σ’ αυτό περιέχονται μεταξύ άλλων τα “America” που αργότερα είχε μια εξαιρετική εκτέλεση απ’ τους Yes, “Mrs. Robinson” και το “A Hazy Shade of Winter” που έγινε επιτυχία απ’ τις Bangles.
  • Στις 28 Αυγούστου 1972 ο Alice Cooper ανέβασε το τραγούδι του “School’s Out” στο No.1 του βρετανικού singles chart.
  • Στις 28 Αυγούστου 1993 o Billy Joel ανέβηκε στην πρώτη θέση των αμερικανικών άλμπουμ για τρεις εβδομάδες με το ‘River Of Dreams’.