• Στις 27 Αυγούστου 1991 οι Pearl Jam κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Ten’. To ‘Ten’ είναι αυτό που εκτόξευσε τους Pearl Jam στην κορυφή αλλά και αυτό που ξεκίνησε το μουσικό κίνημα που έγινε γνωστό σαν το grunge του Seattle.
  • Στις 27 Αυγούστου 1988 η Tracy Chapman με το πρώτο της άλμπουμ που έχει τον επώνυμο τίτλο κατακτά το No.1 του άλμπουμ chart και την ίδια στιγμή το τραγούδι της απ’ το άλμπουμ με τίτλο “Fast Car” φτάνει στο No.6 του αμερικάνικου singles chart.
  • Στις 27 Αυγούστου 1953 γεννήθηκε στο Fernie του Canada ο Alexandar Živojinović που είναι γνωστός ως Alex Lifeson, κιθαρίστας του rock συγκροτήματος Rush. Ο Alex Lifeson και οι Rush τιμήθηκε με τον τίτλο Officer of the Order of Canada και είναι οι πρώτη rock μπάντα που λαμβάνει αυτή την τιμή. Οι Rush κυκλοφόρησαν σημαντικά άλμπουμ όπως τα ‘2112’, ‘A Farewell to Kings’, ‘Permanent Waves’ και ‘Moving Pictures’ ενώ το 1980 έφτασαν στο Βρετανικό Top 20 με το single “Spirit Of Radio” ενώ το 1982 έκαναν επιτυχία στις ΗΠΑ με το single “New World Man”
  • Στις 27 Αυγούστου 1977 το soul/funk συγκρότημα απ’ το Detroit οι Floaters πήγαν στο No.1 του βρετανικού singles chart με το τραγούδι “Float On”. Ήταν η μοναδική επιτυχία των Floaters στην Βρετανία
  • Στις 27 Αυγούστου 1988 ο George Michael είχε το όγδοο No.1 single του στις ΗΠΑ την δεκαετία των 80’s με το τραγούδι “Monkey”.
  • Στις 27 Αυγούστου 1994 oi Boyz II Men ξεκίνησαν μια κούρσα 14 εβδομάδων στο Νο.1 του αμερικάνικου singles chart με το κομμάτι “I’ll Make Love To You”. Στην Βρετανία το τραγούδι έφτασε στο No.5.