Στις 24 Αυγούστου 1905 γεννήθηκε στο Forest του Mississippi στις ΗΠΑ ο blues καλλιτέχνης Arthur ‘Big Boy’ Crudup. Τα πιο γνωστά τραγούδια του ήταν τα  “That’s All Right (Mama)” του 1946, που το ερμήνευσε αργότερα ο Elvis Presley, το “My Baby Left Me” που το ερμήνευσαν o Presley και κατόπιν οι Creedence Clearwater Revival, το  “Mean Old Frisco” που το ακούσαμε απ’ τον Eric Clapton. Ο Crudup πέθανε από εγκεφαλικό στις 28 Μαρτίου 1974.

Στις 24 Αυγούστου 1943 γεννήθηκε στο Berkeley στην California, ο John Cipollina, κιθαρίστας και ιδρυτής του rock συγκροτήματος, Quicksilver Messenger Service. O John Cipollina θεωρείται σαν ένας απ’ τους «πατέρες» του ψυχεδελικού ήχου του San Francisco. O Cipollina έφυγε στις 29 Μαΐου 1989 από ασθένεια των πνευμόνων.

Στις 24 Αυγούστου 1945 γεννήθηκε στο Λονδίνο ο Ken Hensley που ήταν ιδρυτικό μέλος των Uriah Heep.  Έγραψε τις περισσότερες απ’ τις επιτυχίες των Uriah Heep όπως τα “Lady in Black” (στο οποίο είναι ο βασικός τραγουδιστής ), “Easy Livin'”, “Stealin'” και “Look at Yourself”, στο οποίο επίσης είναι ο βασικός τραγουδιστής. Ο Hensley εκτός από τραγούδι, παίζει πλήκτρα και  κιθάρα.

Στις 24 Αυγούστου 1974 ο Paul Anka με την Odia Coates ανέβηκαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “(You’re Having My Baby”. Έμεινε στην κορυφή για τρεις εβδομάδες και ήταν η 24η επιτυχία του Paul Anka στο αμερικάνικο Top 40. Στην Βρετανία το τραγούδι έφτασε μέχρι το No.6.

Στις 24 Αυγούστου 1991 ο Lenny Kravitz βρέθηκε στο No.2 των αμερικάνικων singles με το τραγούδι “It Ain’t Over Till It’s Over”. Δεν κατάφερε να ανέβει στο No.1, θέση που κρατούσε πεισματικά ο Bryan Adams με το “(Everything I Do), I Do It for You” απ την ταινία Robin Hood: Prince of Thieves στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Kevin Costner.

Στις 24 Αυγούστου 2008 η Leona Lewis και ο Jimmy Page ερμηνεύουν την κλασσική δημιουργία των Led Zeppelin “Whole Lotta Love” στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο στο Εθνικό Στάδιο, γνωστό και σαν «Φωλιά του Πουλιού».