Στις 23 Αυγούστου 1969 οι Rolling Stones sανέβηκαν για τέσσερεις εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με to“Honky Tonk Women” που ήταν το πέμπτο No.1 των Stones στις ΗΠΑ.

Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε στο Λονδίνο στα αρχές Μαρτίου 1969 σαν “Country Honk” και στην ηχογράφηση ήταν παρών και ο Brian Jones. Η σύνθεση και οι στίχοι είναι των Mick Jagger & Keith Richards. Οι στίχοι έχουν πολλά υπονοούμενα αλλά μέχρι του σημείου να μην απαγορεύεται η μετάδοσή του απ’ το ραδιόφωνο, για παράδειγμα το “She blew my nose and then she blew my mind“ υπονοεί τόσο κοκαΐνη όσο και σεξ αλλά όχι τόσο ξεκάθαρα ώστε να απαγορευτεί η μετάδοσή του απ’ το BBC.

Η βάση του τραγουδιού είναι το “Honky Tonk Blues” του Hank Williams. Βέβαια το πήραν και το έκαναν rock για να το κυκλοφορήσουν σαν single αλλά την country version την κυκλοφόρησαν μετά από λίγους μήνες στο album “Let It Bleed”.

O Brian Jones ήταν o lead κιθαρίστας του συγκροτήματος ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη και στα πρώτα χρόνια θεωρείτο και αρχηγός των Stones, αλλά έκανε κατάχρηση ναρκωτικών κι έτσι στην ηχογράφηση του Honky Tonk Women, την θέση του πήρε για πρώτη φορά ο Mick Taylor. H ηχογράφηση τέλειωσε στις 8 Ιουνίου 1969 και οι Stones πήγαν στο σπίτι του Brian Jones και τον απέλυσαν. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου 1969. Την ίδια μέρα βρέθηκε και το πτώμα του Jones μέσα στην πισίνα του σπιτιού του.

I met a gin-soaked, bar-room queen in Memphis
She tried to take me upstairs for a ride
She had to heave me right across shoulder
‘Cause I just can’t seem to drink you off my mind

It’s the honky tonk women
Gimme, gimme, gimme the honky tonk blues

I laid a divorcée in New York City
I had to put up some kind of a fight
The lady then she covered me with roses
She blew my nose and then she blew my mind

It’s the honky tonk women
Gimme, gimme, gimme the honky tonk blues
It’s the honky tonk women
Gimme, gimme, gimme the honky tonk blues

It’s the honky tonk women
Gimme, gimme, gimme the honky tonk blues