Στις 22 Αυγούστου 1936 γεννήθηκε στο  St. Mary Parish της Louisiana των ΗΠΑ ο rock τραγουδιστής και τραγουδοποιός και κιθαρίστας Dale Hawkins που έγινε ιδιαίτερα γνωστός εξαιτίας της δημιουργίας του κλασικού swamp-rock “Susie Q”. O Hawkins πέθανε σε ηλικία 73 ετών στις 13 Φεβρουαρίου 2010.

Στις 22 Αυγούστου 1963 στο Newton της North Carolina των ΗΠΑ η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστα Tori Amos που το 1994 έφτασε μέχρι το No.4 στην Βρετανία με το single “Cornflake Girl”. Η Amos ήταν παιδί θαύμα και στην ηλικία των 5 ετών έλαβε πλήρη υποτροφία απ το ινστιτούτο Peabody Institute του πανεπιστημίου Johns Hopkins, όντας το νεότερο  άτομο  που εισήχθη ποτέ στο Ινστιτούτο. Πάντως διώχτηκε στην ηλικία των 11 ετών για ανυποταξία. Η Amos έχει ηχογραφήσει αρκετά άλμπουμ μερικά απ’ τα οποία είναι αριστουργήματα όπως το πρώτο της το ‘Little Earthquakes’, το ‘Under The Pink’, το ‘Boys For Pele’  αλλά και τα τελευταία της ‘Night of Hunters’ και ‘Native Invader’.

Στις 22 Αυγούστου 1963 ο Billy J Kramer And The Dakotas ανέβηκαν στο No.1 στο Βρετανικό singles chart με το τραγούδι “Bad To Me”. To τραγούδι είχε γράψει ο John Lennon. Το τραγούδι έγινε η πρώτη δημιουργία του δίδυμου Lennon–McCartney που μπήκε στο Αμερικάνικο Top 40 από άλλο καλλιτέχνη εκτός των Beatles.

Στις 22 Αυγούστου 1964 οι Supremes πήγαν για 2 εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “Where Did Our Love Go” που ήταν το πρώτο τους No.1. Το τραγούδι των Holland–Dozier–Holland είχε προταθεί στις Marvelettes οι οποίες όμως το απέρριψαν. Το κομμάτι ήταν το πρώτο από πέντε συνεχόμενα No.1 για τις Supremes.

Στις 22 Αυγούστου 1970 οι Bread πήγαν στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το  “Make It With You”. Αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό No.1 των Bread. Στην Βρετανία έφτασε μέχρι το No.5.

Στις 22 Αυγούστου 1987 η Madonna πήγε στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το “Who’s That Girl”, που ήταν το έκτο της No.1 στις ΗΠΑ και ήταν επίσης No.1 και στην Βρετανία. Το κομμάτι προέρχεται απ’ το soundtrack της ομώνυμης ταινίας.

Στις 22 Αυγούστου 1999 η πρώην Spice Girl Geri Halliwell έκανε το πρώτο της No.1 σαν σόλο καλλιτέχνης με το “Mi Chico Latino”.