• Στις 18 Αυγούστου 1973 οι Jethro Tull ανέβηκαν στην πρώτη θέση του άλμπουμ chart  στην Αμερική με τον δίσκο ‘A Passion Play’
  • Στις 18 Αυγούστου 1973 η Diana Ross είχε το δεύτερο της No.1 στο singles chart των ΗΠΑ με το τραγούδι  “Touch Me In The Morning”. Το τραγούδι αυτό σηματοδότησε ένα highlight της καριέρας της καθώς ήρθε αμέσως μετά από την υποψηφιότητα της για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία ‘Lady Sings The Blues’ στην οποία έκανε το ντεμπούτο της σαν ηθοποιός.
  • Στις 18 Αυγούστου 1979 οι Chic ανέβηκαν στην πρώτη θέση των αμερικανικών singles με το κομμάτι “Good Times”. Ήταν το δεύτερο No.1 του συγκροτήματος στις ΗΠΑ και No.5 στην Βρετανία.
  • Στις 18 Αυγούστου 1984 ο George Michael πήγε στο No.1 στην Βρετανία με το πρώτο του σόλο single, το “Careless Whisper”. Έτσι ο George Michael έγινε ο πρώτος άνθρωπος που την ίδια χρονιά έφτασε στο No.1 και σαν σόλο καλλιτέχνης και σαν μέλος συγκροτήματος. Το “Careless Whisper” έγινε No.1 σε 25 χώρες και πούλησε πάνω από 68 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
  • Στις 18 Αυγούστου 1986 οι Bon Jovi κυκλοφόρησαν το τρίτο τους  στούντιο άλμπουμ με τον τίτλο ‘Slippery When Wet’ που θα πήγαινε στο No.1 των αμερικανικών άλμπουμ με πωλήσεις πάνω από 28 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Στο άλμπουμ περιέχονται και 2 Νο.1 singles τα “You Give Love A Bad Name”και “Livin’ On A Prayer”.
  • Στις 18 Αυγούστου 1952 γεννήθηκε ο αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Patrick Swayze οποίος είχε την επιτυχία “She’s Like The Wind” που έφτασε μέχρι το No.3 στις ΗΠΑ. Το τραγούδι ακούγονταν στην ταινία ‘Dirty Dancing’.