• Στις 17 Αυγούστου 1959 ο αμερικανός τρομπετίστας και συνθέτης της Jazz, Miles Davis κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘Kind of Blue’ που από πολλούς κριτικούς θεωρείται ως το καλύτερο άλμπουμ της Jazz και το αριστούργημα του Miles Davis. Το βέβαιο είναι ότι το ‘Kind of Blue’ επηρέασε όχι μόνο την Jazz αλλά και την rock και θεωρείται ως ένα απ τα επιδραστικοτερα άλμπουμ που ηχογραφήθηκαν ποτέ.
  • Στις 17 Αυγούστου 1955 ο Elvis Presley κυκλοφόρησε τον δίσκο που θα γίνονταν η πρώτη No.1 επιτυχία του. Το single με τα τραγούδια “I Forgot To Remember To Forget / Mystery Train”.
  • Στις 17 Αυγούστου 1968 οι Doors φτάσαν στην πρώτη θέση των αμερικανικών άλμπουμ και έμειναν στο No.1 για τέσσερεις εβδομάδες με το το άλμπουμ τους ‘Waiting For The Sun’ qήταν το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος και περιείχε την No.1 επιτυχία “Hello, I Love You”
  • Στις 17 Αυγούστου 1968 οι Rascals (που είχαν ήδη κάνει επιτυχίες ως Young Rascals), ανέβηκαν για πέντε εβδομάδες στο No.1 του αμερικάνικου singles chart με το τραγούδι “People Got To Be Free”. To συγκρότημα είχε συνολικά 13 αμερικανικά Top 40.
  • Στις 17 Αυγούστου 2002 ο Darius πήγε στο No.1 στην Βρετανία με το κομμάτι  “Colourblind”. O Darius είχε βγει τρίτος στον διαγωνισμό  “Pop Idol” και είχε και άλλες αποτυχίες σε παρόμοιους διαγωνισμούς που συμμετείχε αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στην πρώτη θέση του chart.
  • Στις 17 Αυγούστου 1953 γεννήθηκε ο Kevin Rowland, τραγουδιστής του συγκροτήματος Dexy’s Midnight Runners, που είχαν το No.1 σε Βρετανία και ΗΠΑ με το τραγούδι “Come On Eileen”. Σαν σόλο καλλιτέχνης είχε την Top 20 επιτυχία “Because Of You”.
  • Στις 17 Αυγούστου 1958 γεννήθηκε στο Los Angeles η αμερικανίδα τραγουδίστρια Belinda Carlisle, που τραγουδούσε με το γυναικείο συγκρότημα The Go-Go’s, με τις οποίες είχαν την No.2 επιτυχία στις ΗΠΑ με το “We Got The Beat” και το 1982 την επιτυχία στο βρετανικό chart με το “Our Lips Are Sealed”. To άλμπουμ των Go-Go’s του 1981 με τον τίτλο ‘Beauty and the Beat’ θεωρείται απ τα σημαντικότερα άλμπουμ του New Wave στην Αμερική. H Carlisle το 1987 σαν σόλο καλλιτέχνης είχε την No.1 επιτυχία σε ΗΠΑ και Βρετανία με το “Heaven Is A Place On Earth”