• Στις 16 Αυγούστου 1958 γεννήθηκε στο Bay City του Michigan η Madonna Louise Veronica Ciccone γνωστή παγκοσμίως ως Madonna. Η Madonna από την δεκαετία των 80’ς ως σήμερα θεωρείται Pop είδωλο και και      απ τις επιδραστικότερες προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής όχι μόνο ως τραγουδίστρια και τραγουδοποιός αλλά και ως παραγωγός αλλά και απ’ τον τρόπο που παρουσιάζει τον εαυτό της σε διάφορες εποχές. Όχι άδικα έχει πάρει τον χαρακτηρισμό η βασίλισσα της Pop. Η Madonna είχε πάνω από 10 No.1 τραγούδια στις ΗΠΑ και πάνω από 30 Top 40 επιτυχίες ενώ αντίστοιχες είναι και οι επιδόσεις της στην Βρετανία με 7 No.1. Και φυσικά πολλά Νο.1 άλμπουμ και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού
  • Στις 16 Αυγούστου 1975 οι  Stylistics κατέκτησαν την κορυφή του βρετανικού singles chart με την επιτυχία τους “Can’t Give You Anything (But My Love)”. Αυτό ήταν και το μοναδικό No.1 στην Βρετανία για το συγκρότημα απ την Φιλαδέλφεια.
  • Στις 16 Αυγούστου 1997 ο Will Smith πήγε για τέσσερεις εβδομάδες στο  No.1 της Βρετανίας με το τραγούδι “Men In Black” απ’ την ομώνυμη ταινία στην και οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Με το τραγούδι αυτό, το 1997 ο Will Smith κέρδισε το βραβείο Grammy για την καλύτερη σόλο rap ερμηνεία.
  • Στις 16 Αυγούστου 2015 το συγκρότημα One Direction ανέβηκε στο No.1 των βρετανικών singles με το τραγούδι “Drag Me Down”. Το συγκρότημα κέρδισε το ‘Best Video Award’ στα Brit Awards του 2016.

 

.